Cevizli incir reçelini yapmayı düşündüğümde, hangi malzemeleri kullanmam gerektiğini merak ettim. Taze incirler ve ceviz içi dışında, toz şeker ve limon tuzu da gerekliymiş. Peki, incirleri temizlerken neye dikkat etmeliyim? Ayrıca, cevizi nasıl hazırlamalıyım? Reçeli pişirirken kısık ateşte ne kadar süre pişirmem gerektiğini biliyorum ama kıvamını nasıl kontrol edebilirim? Son olarak, reçeli saklarken nelere dikkat etmem lazım? Bu lezzetli reçeli yapmak için adımları takip etmek oldukça heyecan verici!
Cevizli incir reçelini yapmayı düşündüğümde, hangi malzemeleri kullanmam gerektiğini merak ettim. Taze incirler ve ceviz içi dışında, toz şeker ve limon tuzu da gerekliymiş. Peki, incirleri temizlerken neye dikkat etmeliyim? Ayrıca, cevizi nasıl hazırlamalıyım? Reçeli pişirirken kısık ateşte ne kadar süre pişirmem gerektiğini biliyorum ama kıvamını nasıl kontrol edebilirim? Son olarak, reçeli saklarken nelere dikkat etmem lazım? Bu lezzetli reçeli yapmak için adımları takip etmek oldukça heyecan verici!
Cevap yaz