İncir Reçeli

İncir Reçeli

İncir Reçeli, yapımı oldukça basit olan bu lezzetli reçeli satın alabileceğiniz gibi isterseniz ev ortamında kendiniz de yapabilirsiniz. Aşağıda incir reçeli için gerekli olan malzemeleri ve yapılış şeklini belirttik. Tarife uygun bir biçimde yaptığınız sürece çok lezzetli bir tat elde etmeniz mümkündür. Kahvaltıların vazgeçilmez reçellerinden olan incir reçelinin bedenimize oldukça çok faydası bulunmaktadır. Öncelikle yüksek bir oranda besin lifi barındırması onu diğer meyvelerden farklı kılan özelliğidir. Bu özelliği sayesinde en başta kabızlık gibi bağırsak rahatsızlığı sorunu yaşayan bireyler olmak üzere daha birçok sindirim sistemi rahatsızlıkları bulunan hastalara iyi gelmesi de incirin faydaları arasında sayılmaktadır.

Fakat incirin bahsetmiş olduğumuz faydaları yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Güçlü bir kemik yapısı için gereken kalsiyum, magnezyum ve de K vitamini yönüyle oldukça zengin olan incirin bu bakımdan kemik gelişimi ve sağlığına olan etkileri ve koruyucu yapısı bulunmaktadır. Düşük bir miktar kalori değerine sahip olması (1 incirin yaklaşık olarak kalori değeri 40-45 dir.) sebebiyle diyet yapmak isteyen bireylerin yapmış olduğu listelerinin başında gelen inciri aynı zamanda ani tansiyon yükselmelerinde ve düşmelerinde dengeleyici etkisi olduğunu da araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Şimdi de İncir reçeli tarifini sizlere sunalım.

İncir reçeli için gerekli olan malzemeler:

  • 1 kg taze incir
  • 1 kg kadar toz şeker
  • 1 litre su
  • Yarım limon suyu

İncir reçeli tarifi

İncirlerimizi iyice yıkayarak sap kısımlarındaki uçların hafif bir şeklide kesilmiş olması gerekir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus şudur. Eğer olgun incirler kullanıyorsak kesinlikle uç kısımlarını keserken derin bir şekilde kesmememiz gerekir. Aksi halde incirimiz dağılıp içi açılabilir. Ancak incirlerimiz istenilen sertlikteyse derin kesmenin herhangi bir sorun yaratmayacağını söyleyebiliriz. Burada amacımız reçelin kaynama sırasında dağılmamasıdır. İçine bir miktar su ilave ederek bir miktar kaynatın ve süzgünün üzerine alarak soğumaya alınız.. Bu şekilde yapılan kaynatma biçimi 2 kez daha tekrar edilmesi gerekir. Bu sayede incirde yer alan acının tamamının boşaltımını yapmış oluruz. Ve artık son haşlamanın sonunda incirleri hafifçe sıkmak suretiyle emmiş olduğu suyunda içinden çıkması sağlanır. Yine amaç acı olmasını önlemek olacaktır. Yapılan sıkma biçimi esnasında incirler buruşmuş bir halde görünecektir. Merak etmenizi gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Çünkü tekrar suya koyduğunuzda suyunu çekeceğinden eski haline dönmesi muhtemeldir.

Su ve 1 şekeri ocağa koyduktan hemen sonra kaynamaya yakın içerisine sularını tamamıyla sıkmış olduğumuz incirleri ilave ediniz. Tahmini olarak 15 dakika kadar reçel kıvamına ulaşıncaya kadar iyice kaynaması gerekmektedir. Kıvamını tam anlamıyla fark edebilmek için; reçelin şurup kısmından bir çay kaşığı miktarı alarak bir miktar soğumasını bekleyelim. Ardından da tırnağımızın üst kısmına bir damlaya yakın damlatarak dağılıp dağılmadığını kontrol ediniz. Eğer incir reçelimiz dağılmıyorsa yani bahsettiğimiz kıvamı artık reçel kıvamına ulaşmışsa limonunu da içine dahil edip ortalama 4-5 dakika daha kaynatıp artık ocaktan alınız.

Reçelimiz soğumadan hemen önce yani sıcak bir halde iken özellikle metal kapaklı kuru ve temiz bir cam kavanoza aktararak çok kısa bir süre içerisinde ağzını kapatmamız gerekmektedir. Burada önemli olan bir husus ise kapağının iyice kapatılıp kesinlikle havayla olan temasının yok edilmesidir. Son olarak da incir reçeli kavanozunu ters çevirmeniz gerekir. Yaklaşık olarak bir gün boyunca ters bir biçimde yerinden kıpırdatmadan bekletmeniz gerekmektedir. Ardından dolabınızda saklayabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken önemli bir püf noktası ise kaynatma sırasında reçelimize kesinlikle tek bir su damlasının bile damlatılmaması gerekir. Aksi halde şekerlenme ihtimali oldukça yüksektir. Artık reçelimiz hazırdır diyebiliriz. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun diyelim.

Son Güncelleme : 21.11.2018 21:29:40
İncir Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

İncir Reçeli Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "İncir Reçeli"
Merhabalar, incir reçelini yaparken bazı tariflerde toz şeker yerine üzüm pekmezi kullanıldığını gördüm. Pekmez reçele hem ayrı bir tat veriyormuş hem de reçelin rengini güzelleştiriyormuş. Sağlık açısından mutlaka pekmez kullanılmalıymış. Siz de pekmez kullanmamızı önerir misiniz? Bir de pekmez kullanıldığında ölçüler nasıl olmalıdır?
Muhyiz . 11.09.2018 17:27:33
CEVAP YAZ
İncir Nasıl Kurutulur
İncir Nasıl Kurutulur
İncir Nasıl Kurutulur; Besinleri kurutma yöntemi, yüzyıllardır kullanılan ve besinlerin uzun süre saklanmasını sağlayan, mantıklı ve sağlıklı yöntemlerden biridir. Kurutma yöntemiyle, meyve ve sebzelerdeki su oranı, %90 lardan %15 e kadar düşürü...
Zeytinyağlı İncir Kürü
Zeytinyağlı İncir Kürü
Zeytin Yağlı İncir Kürü, İncir Allah-u Tealanın Kuranı Kerim de '' Ant olsun o incire ve zeytine '' buyurarak incirin ve zeytinin ne kadar faydalı olduğu konusunda insanlara ip ucu vermektedir. Yüce Allah faydasız, gereksiz hiç bir şey yaratmamıştır....
Siyah İncir
Siyah İncir
Siyah incir, bilindiği gibi incirin bir diğer türüdür. İncirin diğer türlerinde olduğu gibi bu türünde de çok büyük faydalar bulunmaktadır. Siyah incir, diğer incirlere göre biraz daha hassas ve aynı zamanda farklı bir lezzete sahiptir. Siyah incir o...
Kabızlık İçin İncir Kürü
Kabızlık İçin İncir Kürü
Kabızlık için incir kürü, incir sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştıran bir besindir. Kabızlık ise genellikle hareketsiz bir yaşam tarzından ya da öğünlerinizi düzenli olarak yememenizden kaynaklanabilir. Bu nedenle dışarıdan alacağınız destekl...
İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü
İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü
İbrahim Saraçoğlu incir kürü, incirin bilinen ve bilinmeyen bir çok faydası bulunmaktadır. Her derde iyi gelebilecek faydaları olan incirin, bir çok kürü uygulanmaktadır. Bir çok kadın hastalığında mucizevi bir etki yapan İbrahim Saraçoğlu incir kürü...
İncir Aşısı
İncir Aşısı
İncir Aşısı, İncir ağacı birçok yabani ve kültür alt türleri vardır incirin kültürü Anadolu'da eski dönemlere dayanan kültür meyveleri içinde en eski tarihe sahip meyvelerden biridir anavatanı Türkiye olup Suriye, Filistin, Çin ve Hindistan'a kadar ...
Kuru İncir Suyu
Kuru İncir Suyu
Kuru incir suyu, insanlarda çok ciddi faydalar gösteren bir maddedir. Özellikle bu faydalarından dolayı günlük hayatta bile birçok doktorun önerdiği maddelerden biridir. Dutgiller familyası içerisinde yer alan incir meyvesi tazeyken sağlamış olduğu f...
İncir Ağacının Bakımı
İncir Ağacının Bakımı
İncir ağacının bakımı, İncir ağacı ekolojik sisteme uyum sağlayan bütün yerlerde yetiştirilebilir. İncir Türkiye'de bütün bölgelerde yetişmekte birlikte, en çok yetiştirildiği bölgeler Ege Bölgesi ve Küçük Menderes havzasının bulunduğu yerlerde yetiş...
Kuru İncirin Cilde Faydaları
Kuru İncirin Cilde Faydaları
Kuru İncirin Cilde Faydaları, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan ve vazgeçilemeyen nefis lezzetlerden birisi olan kuru incir özellikle cilt için pek çok faydası bulunmaktadır. İster kurusunu isterseniz tazesini tüketebileceğiniz gibi, aynı zamanda i...
İncir Ağacı Yaprağı
İncir Ağacı Yaprağı
İncir ağacı yaprağı; doğada yetişen mucize bir bitkidir, incir ağacı yaprağı aynı zamanda yatıştırıcı etkiye de sahiptir. İncirin hem meyvesi hem de yaprağı ile sütü oldukça çok faydalıdır. İncir ağacı yaprağı faydaları; Elde çıkan siğiller için muci...
Gebelik İçin İncir Kürü
Gebelik İçin İncir Kürü
Gebelik için incir kürü, gebe kalma konusunda zorluk çeken, yapılan tetkiklerde yumurta sayısı yeterli miktarda olmayan bayanlar için yararlı olabilecek doğal bir kürdür. Kürün en önemli faydası kadınların yumurtalarının daha kaliteli olmasını sağlay...
Dikenli İncir
Dikenli İncir
Dikenli İncir, Hint İnciri, Latince adıyla opuntiaficus-indica, cactaceae (kaktüsgiller)  familyasında sınıflandırılan opuntia cinsinin tipik bir türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için dikenli incir, frenk yemişi, frenk inciri ve kaynanadili...

 

İncir Nasıl Kurutulur
Zeytinyağlı İncir Kürü
Siyah İncir
Kabızlık İçin İncir Kürü
İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü
İncir Aşısı
Kuru İncir Suyu
İncir Ağacının Bakımı
Kuru İncirin Cilde Faydaları
İncir Ağacı Yaprağı
Gebelik İçin İncir Kürü
Dikenli İncir
İncir Sineği
İncir Kürü
Hamile Kalmak İçin İncir Kürü
İncir Reçelli Kek
İncir Çekirdeği
İncir Sütü
İncir Diyeti
Hamilelikte İncir
Aydın İnciri
İncir Çiçeği
Erkek İncir
İncir Muhallebisi
İncir Kurutma
İncir Ağacı Çiçeği
Hamilelikte Kuru İncir
İncir Ağacı Budaması
Siyah İncir Kurusu
İncir Marmelatı
Popüler İçerik
İncir Sineği
İncir Sineği
İncir Sineği, incir sineğinin diğer adı incir arısıdır. İncir sineği erkek incirlerin dişi incirleri döllemesinde görev yapan polenleri taşıyan sinekl...
İncir Kürü
İncir Kürü
İncir kürü, incir birçok sağlık problemine karşı kullanılabilen, adeta şifa dağıtan meyvelerden biridir. Kurutulma özelliği olan incir, bu özelliğinde...
Hamile Kalmak İçin İncir Kürü
Hamile Kalmak İçin İncir Kürü
Hamile kalmak için incir kürü, kadınların hamile kalmayı kolaylaştırmak için çeşitli bitkisel kürlerden faydalandığını biliyoruz. Bunların arasından e...
İncir Reçelli Kek
İncir Reçelli Kek
İncir Reçelli Kek, evde kendinizin hazırladığı veya hazır olarak aldığınız incir reçeli ile hazırlanacak bu enfes kek tarifini canınız tatlı bir şeyle...
İncir Çekirdeği
İncir Çekirdeği
İncir çekirdeği, İncir, dutgiller familyasına dahil olan ticari açıdan önemli bir yeri olan bir meyve türüdür. İki türe ayrılır. Dişi ve erkek olmak ü...
İncir Sütü
İncir Sütü
İncir sütü; incir, Ege, Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de çokça bulunan bir yemiştir. Ege de incire çoğunlukla yemiş adı verilmektedir. İncir siyah ve ...
İncir Diyeti
İncir Diyeti
İncir Diyeti, mevsimine göre taze incir diyeti ya da kuru incir diyeti olarak ayrılır. Yazın son aylarında yetişen inciri herkes dalından toplayamasa ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İncir Nasıl Kurutulur
Zeytinyağlı İncir Kürü
Siyah İncir
Kabızlık İçin İncir Kürü
İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019