İncir Pastası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İncir Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İncir pastası; çok tatlı ve sevilen pastalar arasında ilk sıralarda yerini alır. İncirin tadını bilmeyen yoktur incir pastasını yemeyen varsa kesinlikle öneririm. Çünkü incir özellikle cevizle birleştiği anda olağanüstü bir lezzet ortaya çıkar. Ayrıca incir enerji verici ve çok besleyicidir. İncir özellikle sıcak bölgelerde yetişen meyveler arasındadır Ülkemizde incir özellikle Ege Bölgesi'nde yetişir Aydın'da da yetişmektedir. İncir dünyada incir üretiminde Türkiye'de ilk sıradadır. Çok fazla yetişmektedir. Bilindiği gibi pasta her kesimden insanın severek tükettiği özellikle çocukların çok sevdiği bir yiyecek türüdür.


İncir pastası için gerekli olan malzemeler

  • 10 Adet incir
  • 2 Çay bardağı normal kıyılmış ceviz içi
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Adet yumurta
  • 3 Çay bardağı un
  • 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı kakao
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ

İncir pastası sosu için

  • 3 Yemek kaşığı un
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker
  • 10 adet rondodan geçirilmiş incir (Haşlanmış)
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Yemek kaşığı margarin
  • 1 Poşet krem şanti
  • 1 paket vanilya

İncir pastası nasıl yapılır?


İncir pastası yapımında ilk önce izlenecek yol hazırlanan incirler küçük küp şekilde doğranır. Doğranan İncirlerin yumuşaması için sıcak suda yaklaşık bir saat bekletilir. Daha sonra derince bir kap içerisine yumurtalar kırılır ve üzerine toz şeker ilave edilerek bir çırpıcı ile ayran kıvamına gelene kadar karıştırılır. Daha sonra karışım içerisinde sıvı yağ, un, kabartma tozu, kakao ilave edilerek karışım iyice karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra karışım içerisinde yumuşaması için alınan incirler suyu süzülerek incirlerde katılarak cevizde ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Hazırlamış olduğumuz karışım daha önceden hazırlamış olduğumuz alt kısmı yağlanmış olan incir pastası yapacağımız kalıp içerisine dökülür. Kalıp içerisine konulan karışım önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Daha sonra fırından alınan kabımızın soğuması için bir kenarda bekletilir. Bu karışım Soğuyunca üzerine süt, toz şeker margarin ve vanilya ilave edilerek kısık ateşte kulak memesi kıvamına gelene kadar tekrar pişirilir. Tekrardan pişirilen bu malzemeler bir müddet soğuması için bekletilir. İncir pastası için diğer işlem olarak krem şanti ile haşlanmış ve rondodan geçirilmiş olan İncirler başka bir kap içerisinde mikser ile 10 dakika kadar çırpılır. Hazırlanan bu karışım soğumaya bırakılan kek üzerine dökülür ve hazır olan incir pastası buzdolabında soğumaya alınır ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

İncir Pastası Yorumları

soru

Belgin

02 Eylül 2018 Pazar

Verdiğiniz tarif doğrultusunda incir pastası yaptım. Fırından çıkardıktan sonra ciddi anlamda pastada kuruma oldu. İncir pastasını biraz daha yaş hazırlamak için hangi malzemeyi eklemem gerekiyor?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Ağacının Bakımı Nasıl Yapılır?

İncir Ağacının Bakımı Nasıl Yapılır?

İncir ve Zeytinyağı Kürünün Yapılışı

İncir ve Zeytinyağı Kürünün Yapılışı

İncir Uyutması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Uyutması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Diyeti Listesi

İncir Diyeti Listesi

Güncel

İncir Ağacı Budaması Nasıl Yapılır?

İncir Ağacı Budaması Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6