İncir Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

İncir Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçelli Kek

İncir reçelli kek, evde kendinizin hazırladığı veya hazır olarak aldığınız incir reçeli ile hazırlayabileceğiniz enfes bir kek tarifidir. Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde veya kendinizi şımartmak istediğiniz zamanlarda bu keki kolaylıkla hazırlayarak kendinize ve sevdiklerinize mükemmel bir tatlı şöleni sunabilirsiniz. İncirin şahane aroması ve lezzeti eşliğinde hazırlanan incir reçelli kek, bir fincan çay ile özel günlerde veya enfes bir atıştırmalık olarak tüketilebilir.

İncir Reçelli Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı incir reçeli
  • 3 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı ölçüsünden 2 parmak kadar eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı ölçüsünden 2 parmak kadar eksik su
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin

  • Yeteri kadar Hindistan cevizi
  • Yeteri kadar pudra şekeri

İncir Reçelli Kek Nasıl Yapılır?

İncir reçelli kek hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımıza 3 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine 2 çay bardağı toz şekeri ilave ederek bir mikser yardımıyla 4-5 dakika kadar karışım krema haline gelene kadar çırpalım. Köpük köpük olan şeker ve yumurtaların üzerine 1 su bardağından yaklaşık olarak 2 parmak eksik su ve sıvı yağı ekleyip karışımı bir iki kez çırpalım. Daha sonra üzerine 1 çay bardağı incir reçelini ekleyerek tekrar birkaç kez çırpalım. Üzerine azar azar elenmiş un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karışım akışkan normal kek hamuru kıvamına gelene kadar çırparak incir reçelli kek hamurumuzu hazır hale getirelim.

Daha sonra karıştırma kabımızı tezgahımızın üzerine 2-3 kez vurarak kek hamuru içinde kalan hava kabarcıklarının kaybolmasına yardımcı olalım. Kekimizi pişireceğimiz kek kalıbını güzelce yağlayarak kalıba kek hamurunu dökelim ve kalıbın dört bir yanına eşit dağılacak şekilde yayılmasını sağlayalım. Ardından incir reçelli kek hamurumuzu 180 derece önceden ısıtılmış fırına vererek pişmeye bırakalım. Kek kabararak kalıbın boyuna çıkıncaya kadar fırının kapağını açmamaya dikkat edelim. Bu, kekin sönmesini önleyecektir. İncir reçelli keki yaklaşık olarak 35-40 dakika kadar pişirdikten sonra fırının kapağını açarak kızaran kekin üzerine bir bıçak veya kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Şayet batırılan cisme hamur yapışmamışsa kekimiz pişmiş demektir. Pişen keki fırından çıkararak üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatarak 10-15 dakika kadar dinlendirelim. Ardından kekin üzerine yeteri kadar pudra şekeri ve Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni