Cevizli İncir Tatlısı Biz Türklerin tatlıya olan düşkünlüğü ve merakı herkes tarafından bilinir. Tatlı, evlerimizde mutlaka bulunan yiyeceklerden biridir. Hatta tatlıya olan sevgimiz nedeniyle, tatlılarıyla meşhur olan illerimiz bile bulunmaktadır. Tatlı deyince çoğumuzun aklına ağır ve yapımı zor olan tatlılar gelir. Ancak mutfağımızda hem ağır hem de hafif ve kolay tatlılar da bulunmaktadır. Bu tatlılardan biri de cevizli incir tatlısıdır. Cevizli incir tatlısı hem çok hafif hem de çok lezzetli bir tatlıdır. Gün masalarımızda rahatlıkla bulundurabileceğimiz bir tatlıdır. O zaman şimdiden yapan herkese kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
Cevizli İncir Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle incirleri iyice yıkayın ve ılık veya sıcağa yakın sütün içerisinde yumuşayana kadar bekletin. İncirler yumuşadıktan sonra baş kısmını kesin ve içli köfte açar gibi elinizle açın. Açtıktan sonra içerisine tarçın ve cevizi karıştırıp tüm incirlerin içerisine koyun ve ağızlarını sıkıca kapatın. Kapattıktan sonra bir kabın içerisinde şeker ve suyu biraz ısıtın ve incirlerin üzerine dökün. Bu şekilde bir tencerenin içerisinde su ve incirleri 20-25 dakika kadar kaynatın. Daha sonra bir borcama koyun ve soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Cevizli incir tatlısı, Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alır ve özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında tercih edilir. İncir ve ceviz, sağlık açısından birçok fayda sunar. İncir, lif açısından zengin olup sindirim sistemini düzenlerken, ceviz omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu tatlıyı hazırlarken, incirlerin taze ve kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Afiyet olsun. |