Yer İnciri Nasıl Tüketilir?
13 Temmuz 2024

Yer İnciri Nasıl Tüketilir?

Yer İnciri

Yer inciri, farklı ülkelerde ve bölgelerde çeşitli isimlerle anılmaktadır. Bu isimlerden bazıları, cennet meyvesi, Hint inciri, dikenli incir, Mısır inciri, pabuç inciri, kaynana dili ve kürek yemişi olarak sıralanabilir. Yer inciri, tam bir şifa deposu olarak bilinmekte ve yapılan araştırmalarda Aloe vera bitkisinden daha fazla fayda sağladığı belirtilmektedir. Doğada kendiliğinden yetişen bu tür, özellikle sindirim sistemi rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar kadar etkili olduğu bildirilmiştir. Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege bölgelerinde, özellikle Adana, Antalya ve Mersin'de yetişen yer incirine, Türkiye'nin her yerinde rastlamak mümkündür.

Yer inciri, dikenli ve kaktüsgiller familyasındandır; bu nedenle hasadı yapılırken ve meyveleri toplanırken çok dikkat edilmelidir. Dış tarafındaki dikenleri vücuda battığında hem can acıtıcı hem de çok yakıcı olabilir. Bu özelliğinden dolayı, yer incirini bahçelerine çit gibi dikerek de faydalanırlar. Sıkça yetiştiği bölgelerde, yer inciri yöre halkının geçim kaynaklarından biridir. Yer incirinin faydaları sıralandığında, bağırsakları rahatlatıcı ve düzenleyici özelliği nedeniyle kabızlık sorunu olan kişilere önerilir. Bunun yanında, stres, yorgunluk ve bitkinlik için de kullanılmaktadır. Özellikle yaz sıcaklarının insan vücudunda yarattığı bitkinlik ve halsizliği azaltmak için yer incirinin tüketimi yaz aylarında artmaktadır.

Yer incirinin faydaları arasında kolesterol ve şeker rahatsızlıklarına iyi geldiği de bilinmektedir. Yer inciri tüketiminin bir diğer faydası da cilt üzerindedir. Kırışıklıkların azalması ve önlenmesi için, cilde tazelik ve parlaklık vermesi amacıyla kullanılan kozmetik ürünlerin içine artık yer inciri de eklenmektedir. Yer incirinin saçlara da faydalı olduğu söylenmektedir. Kadınlar için tam bir güzellik kaynağı olarak görülmektedir.

Yer İnciri Nasıl Tüketilir

Yer inciri, dış kabukları soyularak yenir ve özellikle yaz aylarında satıcıların buz parçacıkları ile sunmaları yer incirine ayrı bir lezzet katmaktadır. Yer incirinin yaprağı kaynatılarak çok iyi bir vücut nemlendiricisi hazırlanmaktadır ve bu, cildi uzun süre kurumadan korur. Diğer bitkilere oranla yer inciri, bünyesinde daha fazla su tutma özelliğine sahip bir bitki türüdür. Dolayısıyla bu bitki cilde sürüldüğünde hem cildin nemini uzun süre korur hem de oluşan ve oluşacak kırışıklıklara önlem niteliği taşır. C vitamini bakımından zengin olan yer incirinin ağız yoluyla tüketilmesi, bağışıklığı kuvvetlendirir ve olası üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korunmada önemli bir faktör olarak bilinir. İçinde bulunan çekirdeklerinin de tüketilmesi uzmanlar tarafından özellikle tavsiye edilmektedir. Diyet yapanlar için de yararlı bir besin olan yer inciri, hissedilen açlığı bastırma özelliğine sahip olduğundan günde 1-2 adet bu meyveden yemeleri önerilmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Pekel

17 Mayıs 2024 Cuma

Merhaba ben 32 yaşındayım ve zayıflamak için bir çok yol izledim ama hep kaslardan veriyorum. Yağlardan verebilmek için neler yapabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Semerat

Merhaba kilo vermedeki en önemli olan yağdan kilo verebilmektir. Bunun için beslenme yada diyet programınızı ona göre ayarlamanız gerekir. Spor yaparak kilo verme programınızda beslenmenizi protein ağırlıklı yaparak kas kütlenizi koruyup yağdan kilo verebilirsiniz. Bu süreç içerisinde yeterli su tüketimi de sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi destekleyecektir. Sağlıklı günler dilerim.

2. Cevap
cevap

Ahmet Ayhan

Yer inciri tüketimi kaslardan çok; karın bölgesinde bölgesel olarak zayıflamayı sağlamaktadır. Aç karına günde 3-4 tane yer inciri tüketilmesi kısa süre içerisinde fazla kilolarınızı vermenize yardımcı olabilmektedir. Şayet daha hızlı ve sağlıklı zayıflamak için uzman doktora başvuruda bulunmanızda fayda bulunmaktadır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İncir Zayıflatır mı?

İncir Zayıflatır mı?

Güncel

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru İncir Kaç Kalori?

Kuru İncir Kaç Kalori?