İncirin Kökeni ve Özellikleriİncir, ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türüdür ve bu türün meyvesidir. İncir Üretimi ve Ekonomisi2005 yılı FAO verilerine göre dünya genelinde ortalama 1.057.000 ton incir üretilmiştir ve incirin dünya çapındaki en büyük üreticisi ortalama 280.000 tonla Türkiye'dir. Bunu ortalama 170.000 ton ile Mısır ve diğer Akdeniz ülkeleri takip etmektedir. Başlıca dış satım ürünümüz olan incir, Ege bölgesinde tarımda ön planda yer almaktadır. Türkiye'de ise en fazla Aydın yöresinde yetiştirilir. İncirin Sağlık Üzerindeki EtkileriMeyvelerinden hazırlanan infüzyon özellikle çocuklarda kullanılabilen bir müshildir. İncir sütü olarak bilinen ve yapraklarından elde edilen süt halk arasında siğillere karşı kullanılmaktadır. Ayrıca taze yaprakları ise halk arasında lapa halinde yaralara karşı tedavide ilaç olarak kullanılmaktadır. Meyvelerinin besin değeri yüksektir. Meyvelerin bileşimini %30-40 şeker, A, B, C vitaminleri oluşturmaktadır. 1 İncir Kaç Kalori İçerir ve Besin Değerleri Nelerdir?Bir adet incirin kalorisi ve besin değerleri aşağıdaki gibidir:
|
İncir ağaçlarında erkek ve dişi ağaçların ayrı olması ve tozlaşma için sadece bir erkek ağaç dikilmesi gerekliliği kaprifikasyon olayıyla mı ilgili?
Cevap yazEvet Avnullah, incir ağaçlarında erkek ve dişi ağaçların ayrı olması ve tozlaşma için sadece bir erkek ağaç dikilmesi gerekliliği kaprifikasyon olayıyla ilgilidir. Kaprifikasyon, dişi incirlerin döllenmesini sağlayan bir süreçtir ve bu süreçte erkek incir ağaçları (kapri incir) önemli bir rol oynar. Erkek incir ağaçları, incir arılarını (Blastophaga) çeker ve bu arılar, dişi incir ağaçlarının çiçeklerini tozlar. Bu şekilde meyve gelişimi sağlanır. Dolayısıyla, incir ağaçlarının verimli bir şekilde meyve vermesi için bu kaprifikasyon sürecinin doğru bir şekilde işlemesi gerekmektedir.