Yaş incir sirkesi yaparken hangi malzemeleri kullandığınızı düşündüğünüzde, en başta olgun ve taze incirlerin önemini belirtmek gerekir. Bu sirkede birincil malzeme olması yüzünden, incirlerin seçiminde özen göstermelisiniz. Ayrıca su seçiminiz de kritik, temiz ve klor içermeyen su kullanmak fermente sürecinin sağlığını etkileyebilir. Şeker ekleyip eklememek de önemli; incirler doğal olarak tatlı olsalar da bazen ekstra şekerle desteklemek gerekebiliyor. Mayalar ve bakteriler ise fermentasyon sürecinin can alıcı unsurları. İşin içine bir de ek malzemeler katarsanız, baharatlar veya diğer meyvelerle lezzeti daha da zenginleştirmek mümkün hale geliyor. Peki, siz bu malzemeleri nasıl seçiyorsunuz? Özellikle doğal ve organik ürünlere yöneliyor musunuz?
Yaş incir sirkesi yaparken hangi malzemeleri kullandığınızı düşündüğünüzde, en başta olgun ve taze incirlerin önemini belirtmek gerekir. Bu sirkede birincil malzeme olması yüzünden, incirlerin seçiminde özen göstermelisiniz. Ayrıca su seçiminiz de kritik, temiz ve klor içermeyen su kullanmak fermente sürecinin sağlığını etkileyebilir. Şeker ekleyip eklememek de önemli; incirler doğal olarak tatlı olsalar da bazen ekstra şekerle desteklemek gerekebiliyor. Mayalar ve bakteriler ise fermentasyon sürecinin can alıcı unsurları. İşin içine bir de ek malzemeler katarsanız, baharatlar veya diğer meyvelerle lezzeti daha da zenginleştirmek mümkün hale geliyor. Peki, siz bu malzemeleri nasıl seçiyorsunuz? Özellikle doğal ve organik ürünlere yöneliyor musunuz?
Cevap yaz