Şerbetli İncir Tatlısı, İncirin kek ile buluşması ile ortaya çıkan enfes bir şerbetli tatlı türüdür. Ayrıca şerbetine doğal bir aroma tadı katan Nescafe de şerbetli incir tatlısının lezzetine lezzet katacaktır. Yoğun şerbetin incirli keki bütünü ile sarmasına rağmen üzerine dökülen sütlü muhallebi şerbetli incir tatlısının daha hafif bir tatlı olmasını sağlayarak, yemeklerden sonra gönül rahatlığı ile korkmadan tüketmenizi sağlayacaktır.
Özellikle şekere dikkat ettiği için şerbetli tatlıların yanına yaklaşamayan kişiler için şerbetli incir tatlısı bulunmaz olağanüstü bir tatlıdır.
Şerbetli İncir Tatlısı Malzemeleri
7 adet kuru incir
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fabrika unu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet şekerli vanilya
1 çay fincanı iri doğranmış ceviz kırığı
Şerbeti için
1.5 su bardağı ılık su
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı Nescafe
Muhallebisi için
2 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet toz krem şanti
Şerbetli İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tatlının öncelikle şerbetini hazır hale getirin. Kek pişene kadar kekin hamur kalmaması için şerbetin soğuması gerekir. Bir tencereye toz şekeri ve suyu koyup şerbet kıvamını alarak pişirin.
Daha sonra üzerine Nescafe'yi dökerek soğuması için tezgâhın üzerine alın. Ayrı bir kapta şerbetli incir tatlısının kekini hazırlamak üzere toz şeker ve yumurtaları kırın. Daha sonra köpürüne kadar iyice çırpın. Daha sonra sütü ve unu ekleyerek iyice çırpın. İncirleri önceden iyice yıkayarak üzerinde bulunan nişastadan iyice arındırın. Daha sonra geniş kapaklı bir kaba incirleri koyup üzerine sıcak suyu ekleyerek kapağını örtüp şişmesini bekleyen. Şiştikten sonra küp doğrayın. Ceviz ve incir hariç diğer malzemeleri içine atıp iyice mikserde çırpın. Daha sonra incir ve tarçını dökerek spatula ile karıştırıp yağladığınız ve unladığınız bir borcama dökün. 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbetli İncir Tatlısının Muhallebisi İçin, Öncelikle geniş bir çırpma kabına nişasta, un ve toz şeker harmanlanıp yavaş yavaş süt dökülerek karıştırılır. İyice karıştırmadan ocağa almayın. Yoksa topak topak olur. Daha sonra ısıya dayanıklı bir kaba boşaltarak ocağın üzerine alın ve karıştırın. Kaynamaya başlayınca koyulaşmaya başlayacaktır. Tereyağını dökerek karıştırmaya devam edin. Krema kıvam alınca ocağın altını kısın ve toz krem şantiyi dökün ve mikser yardımı ile krem şanti muhallebi ile iyice bütünleşinceye kadar çırpın.
Şerbetli İncir Tatlısının şerbeti ve keki ılıkken keke dökün. Ancak kekin birkaç yerinden şerbet rahat geçmesi için kürdanla delin. Daha sonra şerbetini dökün. Şerbet iyice çektikten sonra üzerine muhallebiyi dökün. Dilimleyerek servis yapın.
19.01.2024 02:24:21
Şerbetli İncir Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
İyi günler benim 2 yaşında bir kızım var ve hala emziriyorum. Ona süt olsun diye süt arttırıcı yiyecekler yemeye gayret ediyorum. Eşim sütüm olsun diye incir tatlısı almış bir iki tane yedim akşama dayanamayıp yine yedim. Acaba incir tatlısını fazla kaçırırsam kilo aldırır mı? Lütfen bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Zeynep . 04.09.2018
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024