İlk olarak bu tatlı için kuru incir kullanacağız. İncirlerimiz kuru olduğu için bir kaba su doldurup incirleri içine atıyoruz. Yaklaşık olarak 10-15 dakika suda bekletiyoruz. İncirlerimiz suda beklerken derin bir kap alıyoruz ve şekeri, yumurtayı koyup köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra içine sütü, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup çırpmaya devam ediyoruz. En son unu yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son içine incirleri küçük küp-küp doğrayıp içine katıyoruz.
Cevizleri robottan geçirip ekliyoruz. Daha önceden yağladığımız borcama eşit şekilde yayıyoruz ve önceden ısıttığımız 170 derecelik fırınımızda pişiriyoruz. Kekimiz pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz. Bir tencere alıyoruz ve içine sütü, nişastayı, un, şekeri koyup karıştırmaya başlıyoruz. Koyulaşmaya başladıktan sonra tereyağını da koyup ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra krem şantiyide koyup mikserler çırpıyoruz. Muhallebimiz hazır, kekimizi fırından çıkarıp beş on dakika bekletiyoruz. Sonra üzerine kürdanla delikler açıyoruz. Keki ıslatmak için malzemelerimizi hazırlayıp kekimizin üzerine döküyoruz. Buzdolabında üç dört saat dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra çıkarıp muhallebisini üzerine seriyoruz. Servis yapmadan önce kesip servis tabaklarına alıyoruz. Süslemek için ceviz, Antep fıstığı gibi kuru yemişler kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.