Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli, tarifimize başlamadan önce İncir hakkında biraz bilgi verelim. İncir reçeli sabah kahvaltılarımızın en güzel reçellerinden birisidir. Sabah kahvaltısında yenilen incir reçeli gün boyu enerji verir. İncir halk arasında yemiş olarak da bilinen ılıman iklimlerde yetişen son derece besleyici olmasının yanı sıra hem solunum sistemi hem sindirim sistemi için çok faydalı bir meyvedir.
Kutsal kitabımızda tin suresinde adı geçen incir, Ege ve Akdeniz bölgeleri ikliminde yetişen ve bu bölgelerde sevilerek yenilen vazgeçilmez meyvelerindendir. Faydaları oldukça çoktur. Başlıca faydalarından birkaçını yazalım. Taze incir bağırsakları yumuşatır kabızlığa çok faydalıdır, mide tembelliği ve sindirim zorluğuna birebir etkilidir, boğaz ağrılarında, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda göğsü yumuşatır, balgam söktürücü özelliğinden dolayı rahatlama sağlar, enerji deposu gibidir incir vücuda enerji verir hastalık sonrası verdiği enerji ile hastanın bir an önce toparlanmasını sağlar ve ayrıca ayrıca sütü az gelen kadınların yemesi halinde sütü çoğaltıcı etkisi vardır. İncir gerek taze gerekse kuru olarak tüketilebilir her iki durumda da etkisi aynı olacaktır. İncirin Birkaç çeşidi vardır, bunlardan bazıları şöyledir. Bardacık, Osmanlı, Frenk, Hint, yaban, lop ve beyaz incir gibi incir çeşitleri vardır. İncir hakkında bu kadar söz üzerine incir reçeli tarifi vermeden de olmaz elbet.

Kuru İncir Reçeli Yapımı İçin Malzemeleri

  • 500 Gram kuru incir
  • 400 Gram şeker
  • 800 Mililitre su, suyu 1 litre yaparsanız kıvamı biraz duru olur, (İsteğe bağlı)
  • Küçük bir parça limon tuzu veya iki yemek kaşığı limon suyu
  • İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya fındık

Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?


Öncelikle incirler üzerinde toz veya benzeri şeylerden arındırılmak için yıkanmalıdır.
Çok küçük olmayacak şekilde doğranır, (Çok küçük doğranması durumunda incirin çekirdekleri çok dağılacağı için güzel bir görüntü vermeyebilir)

Tencereye suyu koyun ve şekeri ekleyin, ocağın altını iyice açın ve şeker eriyene kadar karıştırın, 10 dakika kaynamaya bırakın, daha önce yıkayıp temizlediğiniz ve doğradığınız incirleri içine atın, üç dakika yüksek ateşte kaynamaya bırakın, daha sonra ocağın altını kısarak 30 dakika kadar kaynamaya bırakın, reçel istediğiniz kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edin, limon veya limon tuzunu da ekleyip üç dakika daha yüksek ateşte kaynatın, hemen kullanacağınız kadarını ayırıp diğerini kavanozlara koyun ve ağızlarını sıcak olarak hemen kapağını kapatın kavanozları ters çevirin bir gün boyunca hiç dokunmayın, bir gün yani 24 saat sonra kavanozları düz çevirin kapakların ortaları hafif çökmüşse vakumlanma işlemi tamamlanmış demektir, reçeliniz bu şekilde uzun bir süre saklamanıza hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:14:04
Kuru İncir Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru İncir Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru İncir Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İncir Nasıl Kurutulur

İncir Nasıl Kurutulur; Besinleri kurutma yöntemi, yüzyıllardır kullanılan ve besinlerin uzun süre saklanmasını sağlayan, mantıklı ve sağlıklı yöntemlerden bi...
Devamını Oku

Zeytinyağlı İncir Kürü

Zeytin Yağlı İncir Kürü, İncir Allah-u Teâlâ'nın Kuranı Kerim de ' Ant olsun o incire ve zeytine ' buyurarak incirin ve zeytinin ne kadar faydalı olduğu konu...
Devamını Oku

Siyah İncir

Siyah incir, bilindiği gibi incirin bir diğer türüdür. İncirin diğer türlerinde olduğu gibi bu türünde de çok büyük faydalar bulunmaktadır. Siyah incir, diğe...
Devamını Oku

Kabızlık İçin İncir Kürü

Kabızlık için incir kürü, incir sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştıran bir besindir. Kabızlık ise genellikle hareketsiz bir yaşam tarzından ya da öğün...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü

İbrahim Saraçoğlu incir kürü, incirinbilinen ve bilinmeyen birçok faydası bulunmaktadır. Her derde iyi gelebilecek faydaları olan incirin, birçok kürü u...
Devamını Oku

İncir Aşısı

İncir Aşısı, İncir ağacı birçok yabani ve kültür alt türleri vardır incirin kültürü Anadolu'da eski dönemlere dayanan kültür meyveleri içinde en eski tarihe ...
Devamını Oku

Kuru İncir Suyu

Kuru incir suyu, insanlarda çok ciddi faydalar gösteren bir maddedir. Özellikle bu faydalarından dolayı günlük hayatta bile birçok doktorun önerdiği maddeler...
Devamını Oku

İncir Ağacının Bakımı

İncir ağacının bakımı, İncir ağacı ekolojik sisteme uyum sağlayan bütün yerlerde yetiştirilebilir. İncir Türkiye'de bütün bölgelerde yetişmekte birlikte, en ...
Devamını Oku

Kuru İncirin Cilde Faydaları

Kuru İncirin Cilde Faydaları, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan ve vazgeçilemeyen nefis lezzetlerden birisi olan kuru incir özellikle cilt için pek çok fay...
Devamını Oku

İncir Ağacı Yaprağı

İncir ağacı yaprağı; doğada yetişen mucize bir bitkidir, incir ağacı yaprağı aynı zamanda yatıştırıcı etkiye de sahiptir. İncirin hem meyvesi hem de y...
Devamını Oku

Gebelik İçin İncir Kürü

Gebelik için incir kürü, gebe kalma konusunda zorluk çeken, yapılan tetkiklerde yumurta sayısı yeterli miktarda olmayan bayanlar için yararlı olabilecek doğa...
Devamını Oku

Dikenli İncir

Dikenli İncir, Hint İnciri, Latince adıyla opuntiaficus-indica, cactaceae (Kaktüsgiller) familyasında sınıflandırılan opuntia cinsinin tipik bir türüdür. Tür...
Devamını Oku

İncir Sineği

İncir Sineği, incir sineğinin diğer adı incir arısıdır. İncir sineği erkek incirlerin dişi incirleri döllemesinde görev yapan polenleri taşıyan s...
Devamını Oku

İncir Kürü

İncir kürü, incir birçok sağlık problemine karşı kullanılabilen, adeta şifa dağıtan meyvelerden biridir. Kurutulma özelliği olan incir, bu özelliğinden ...
Devamını Oku

Hamile Kalmak İçin İncir Kürü

Hamile kalmak için incir kürü, kadınların hamile kalmayı kolaylaştırmak için çeşitli bitkisel kürlerden faydalandığını biliyoruz. Bunların arasından en fayda...
Devamını Oku

İncir Reçelli Kek

İncir Reçelli Kek, evde kendinizin hazırladığı veya hazır olarak aldığınız incir reçeli ile hazırlanacak bu enfes kek tarifini canınız tatlı bir şeyler çekti...
Devamını Oku

İncir Çekirdeği

İncir çekirdeği, İncir, dutgiller familyasına dahil olan ticari açıdan önemli bir yeri olan bir meyve türüdür. İki türe ayrılır. Dişi ve erkek olmak üzere ik...
Devamını Oku

İncir Sütü

İncir sütü; incir, Ege, Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de çokça bulunan bir yemiştir. Ege de incire çoğunlukla yemiş adı verilmektedir. İncir siyah ve be...
Devamını Oku

İncir Diyeti

İncir Diyeti, mevsimine göre taze incir diyeti ya da kuru incir diyeti olarak ayrılır. Yazın son aylarında yetişen inciri herkes dalından toplayamasa bile pa...
Devamını Oku

Hamilelikte İncir

Hamilelikte incir, hamilelikte tüketimi çok faydalı bir meyve olan incirde, A, B, C vitaminlerinin yanında sodyum, potasyum, magnezyum vitaminleri de iç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İncir Nasıl Kurutulur
Zeytinyağlı İncir Kürü
Siyah İncir
Kabızlık İçin İncir Kürü
İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024