Kremalı İncir Tatlısı, Tatlı deyince benim aklım durur. Özellikle de içinde sevdiğim meyveler oldu mu daha ne isterim ben. İlk yediğimde lezzetiyle yok böyle bir şey dedirtti bana. Çocuklarında severek yediği pastaların içine bir de böyle meyve eklendiğinde çok daha güzel oluyor. Ben yapmasını da yemesini de çok sevdim. Bu güzel lezzetli pastanın tarifini hemen sizlerle de paylaşayım.
İlk olarak incirleri az su ile yumuşaması için haşlayın küçük küçük doğrayın. Yumurtaları kırın şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. İncir, cevizi, tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kek hamuru elde edin. Daha sonra tepsiye dökün ve 180 derece fırında pişirin. Şerbeti için suyu, şekeri ve Nescafe'yi karıştırın. Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı geçince şerbeti üzerine dökün ve keki soğumaya bırakın.
Muhallebisi için sütün içine diğer malzemeleri margarin hariç ekleyin koyulaşana kadar pişirin koyulaşınca içine margarini ekleyip ılımaya bırakın, krem şantiyi ekleyip tekrar karıştırmaya devam edin. Soğuyan kekin üzerine dökün 2-3 saat buzdolabında beklesin
Kremalı İncir Tatlısı servise hazır.
Afiyet olsun.