İncir Tatlısı Nasıl Yapılır
İncir tatlısı nasıl yapılır, Genellikle kuru incirden hazırlanan incir tatlısı birçok kişi tarafından sevilen bir şerbetli tatlıdır. Diğer şerbetli tatlılara göre çok daha hafiftir. Özellikle Nescafe sevenler için ideal bir lezzettir. Şerbetine ilave edilen Nescafe tatlıya özel bir koku ve tat vermektedir. Sizde misafirlerinize veya ev halkına eşsiz bir sunumda bulunmak istiyorsanız mutlaka incir tatlısını denemelisiniz.
Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınıza inandığımız incire tatlısı tarifini şimdi sizler için paylaşıyoruz.
İncir tatlısı için gerekli malzemeler- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tane yumurta
- 7 tane kuru incir
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
Şerbeti için- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı Nescafe
İncir tatlısı nasıl yapılır: Öncelikle incir tatlısının şerbetini hazırlayın. Derin bir tencere içerisine suyu koyarak içerisine toz şekeri ilave edin. Toz şeker eriyene kadar karıştırın ve Nescafe'yi şerbet içerisine ilave edin. Artık şerbet hazır. İncir tatlısının şerbeti kaynatılmadığı için bu şekilde şerbeti beklemeye alın. Artık incirli tatlının kekini hazırlayalım.
Kuru incirleri çok küçük bir şekilde doğrayarak 10 dakika kadar ılık suda bekletin. İncirler beklerken derin bir kap içerisine yumurtaları kırın. Toz şekeri de ilave ederek iyice çırpın. Karışım köpürene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra un ve dövülmüş cevizi ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ve su içerisinde bekletilen kuru incirleri de ilave ederek birkaç kez daha karıştırın. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Kek hamurunu fırın tepsisine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. 25 dakika kadar pişirdikten sonra keki fırından çıkarabilirsiniz. Kek fırından çıkınca sıcak sıcak şerbeti kek üzerinde gezdirerek dökün.
Bir kap içerisine sütü koyarak içerisine toz şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırın ve daha sonra unu ve nişastayı ilave edin. Tereyağını da eritip ilave ettikten sonra karışımı bir tencere içerisine alıp ocağın altını açın. Karışım kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Karışım kaynayınca ocağın atını kapatın ve ilk sıcaklığı gidince bir paket kremşantiyi karışım içerisine ilave edin. Kremşanti de eklendikten sonra şerbetli kek üzerine kremşantiyi yayarak dökün. Tüm kek üzerine yapılan muhallebi eşit miktarda serildikten sonra buzdolabına alınır ve soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilebilir. Artık incir tatlısı hazır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 07:27:24
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|