İncir pastası; çok tatlı ve sevilen pastalar arasında ilk sıralarda yerini alır. İncirin tadını bilmeyen yoktur incir pastasını yemeyen varsa kesinlikle öneririm. Çünkü incir özellikle cevizle birleştiği anda olağanüstü bir lezzet ortaya çıkar. Ayrıca incir enerji verici ve çok besleyicidir. İncir özellikle sıcak bölgelerde yetişen meyveler arasındadır Ülkemizde incir özellikle Ege Bölgesi'nde yetişir Aydın'da da yetişmektedir.
İncir dünyada incir üretiminde Türkiye'de ilk sıradadır. Çok fazla yetişmektedir. Bilindiği gibi pasta her kesimden insanın severek tükettiği özellikle çocukların çok sevdiği bir yiyecek türüdür.
İncir pastası için gerekli olan malzemeler
10 Adet incir
2 Çay bardağı normal kıyılmış ceviz içi
1 Su bardağı toz şeker
2 Adet yumurta
3 Çay bardağı un
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı kakao
1 Çay bardağı sıvı yağ
İncir pastası sosu için
3 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı toz şeker
10 adet rondodan geçirilmiş incir (Haşlanmış)
2 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
1 Poşet krem şanti
1 paket vanilya
İncir pastası nasıl yapılır?
İncir pastası yapımında ilk önce izlenecek yol hazırlanan incirler küçük küp şekilde doğranır. Doğranan İncirlerin yumuşaması için sıcak suda yaklaşık bir saat bekletilir. Daha sonra derince bir kap içerisine yumurtalar kırılır ve üzerine toz şeker ilave edilerek bir çırpıcı ile ayran kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Daha sonra karışım içerisinde sıvı yağ, un, kabartma tozu, kakao ilave edilerek karışım iyice karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra karışım içerisinde yumuşaması için alınan incirler suyu süzülerek incirlerde katılarak cevizde ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Hazırlamış olduğumuz karışım daha önceden hazırlamış olduğumuz alt kısmı yağlanmış olan incir pastası yapacağımız kalıp içerisine dökülür. Kalıp içerisine konulan karışım önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Daha sonra fırından alınan kabımızın soğuması için bir kenarda bekletilir. Bu karışım Soğuyunca üzerine süt, toz şeker margarin ve vanilya ilave edilerek kısık ateşte kulak memesi kıvamına gelene kadar tekrar pişirilir. Tekrardan pişirilen bu malzemeler bir müddet soğuması için bekletilir. İncir pastası için diğer işlem olarak krem şanti ile haşlanmış ve rondodan geçirilmiş olan İncirler başka bir kap içerisinde mikser ile 10 dakika kadar çırpılır. Hazırlanan bu karışım soğumaya bırakılan kek üzerine dökülür ve hazır olan incir pastası buzdolabında soğumaya alınır ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 14:29:36
İncir Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Verdiğiniz tarif doğrultusunda incir pastası yaptım. Fırından çıkardıktan sonra ciddi anlamda pastada kuruma oldu. İncir pastasını biraz daha yaş hazırlamak için hangi malzemeyi eklemem gerekiyor? Belgin . 02.09.2018
Kayra Alp : merhaba, eğer ki pastanız kuru düşmüş ise malzeme arttırımı veya azaltımına gitmeniz gerekmiyor. tam tersine burada dikkat etmeniz gereken fırında piştikten sonra üzerine ilave ettiğiniz sütlü karışım ve ocakta pişirme işlemidir. büyük olasılıkla ocakta kısık ateşte tutma süreniz fazla gelmiştir. zaman ayarlı değilde göz kararı kıvam ayarlarsanız olur. afiyet olsun. 27.09.2018 15:43:24
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024