Hamilelikte Kuru İncir
Hamilelikte Kuru İncir, İncir, Batı Asya ve Orta Doğuda yetişen bir bitkidir. Sağlıklı beslenmenin doğal yiyeceklerden geldiği her geçen gün daha da önem kazandığı bilinmektedir. Kuru incir kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt bakımından önemli yere sahip iken; enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin bakımından ikinci sırada yerini almaktadır.
Mineral madde ve özellikle demir içeriğinin fazla olması sebebiyle hamileler ve küçük çocuklara iyi geldiği bilinmektedir. Protein ve mineral deposu olduğundan hamilelerin ilk aylarında günlük olarak tüketilmesi anne ve çocuk için son derece önemlidir. Vücudun yapı taşlarını oluşturan bazı maddeler kuru incirde bulunmaktadır. Örneğin; 100 gram kuru incirde %17 kalsiyum, %30 demir ve magnezyum, %20 fosfat, %5 B1 vitamini ve %4 B2 vitamin bulunmaktadır.
Hamilelikte Kuru incir Faydaları Nelerdir?- Tansiyonu düzenler. İncir özellikle kalp sağlığı için önemli yere sahiptir. İçerdiği potasyum ve sodyum sayesinde kan basıncını düzenler. Gebelikte sık rastlanan gebelik tansiyonundan anneyi korur.
- Kolesterolü dengeler. İncir, Omega-3, Omega-6 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu sağlıklı bileşikler kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Kan damarlarının esnek ve sağlıklı olmasını sağlar.
- Yapısındaki lif sayesinde özellikle hamilelerde sıkça görülen kabızlığa iyi gelir.
- Sindirimi hızlandırır. Kuru incir uzun süre kişiyi tok tutar. Açlık krizlerinde hamilelere fazla kilo alımını engeller.
- Kuru incirde bulunan probiyotikler bağırsaklar bulunan iyi bakterilerin artmasına yardımcı olur. Buda anne adayının bağışıklığını güçlendirir.
- Bulantıyı engeller, İçerdiği B6 sayesinde hamilelikte döneminde oluşan bulantı ataklarını en aza indirir.
- Cilt problemini önler. İncirde bulunan Psoralenler kimyasal bir yapıya sahip olup cilt pigmentasyonunda problem giderici olarak kullanılır.
- Kansızlığa iyi gelir. Hamilelik döneminde bebeğe yeterli kan dolaşımı olması sebebiyle vücutta kan dolaşımı artar. Kanını yetersiz olması durumunda hem anneyi hem de bebeği sağlık açısından tehlikeye sokmaktadır. Kuru incirde bulunan demir bu sorunun giderilmesi açısından mükemmel bir kuru meyvedir.
- Enerji verir. İncirde bulunan B6, B5, B1, B2, B3 ve K, manganez, potasyum bebeği ve anne adayını vitamin açlığından korumaya yardımcı olur.
Not: Bazı gebelerde kuru incir kullanımı alerjik reaksiyona sebep olabilir. Ayrıca; Hamilelikte çok miktarda incir tüketmek kan şekerini düşürür bu da gebelerde hipoglisemiğine neden olacaktır.
21.01.2024 02:22:36
Hamilelikte Kuru İncir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|