Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, diğer incir reçelleri gibi incirin olgun halinden yapılmaz. Bu reçel, oldukça farklı bir reçel türüdür. Bu nedenle yapılışı da diğer reçellere göre biraz daha zahmetli olacaktır. Ham incir reçeli, çok eski zamanlardan beri yapılan bir reçel türü olduğu için günümüzde Anadolu'nun tümünde yapılan bir lezzet haline gelmiştir. İnsanlar genellikle bu reçeli, mevsiminde yaparak diğer mevsimlere saklarlar.
Tabi ki bu reçel yapıldıktan hemen sonra da tüketilebilir. Ham incir reçeli için tam olgunlaşmamış incirlere ihtiyaç duyacaksınız. Aslında bu incir reçeli için kullanılan özel bir incir türü vardır. Bu incir türü yapısı itibari ile olgunlaşmadan çürür. İşte bu incirlerden yapılan ham incir reçeli, lezzeti nedeniyle birçok insanın en sevdiği reçel türlerinden biri olmuştur. Ham incir reçeli normalde soyulmadan yapılmaktadır. Fakat bazı insanlar incirlerin kabuğunu soyarak sadece incirlerin iç kısmı ile reçel yaparlar. Lezzet açısından kabuğu soyulmamış incir reçeli daha önce geldiği için bizlerde yapacağımız incir reçelinin kabuklu olanını yapacağız. Ham incir reçeli, yapıldıktan sonra kesinlikle soğutulduktan sonra tüketilmelidir. Aksi durumlarda beklediğiniz lezzeti alamayabilirsiniz. Çünkü bu incir reçeli sıcakken lezzetini tam olarak veremeyebilir.

Ham incir reçeli malzemeler

  • Bir kilo gram kadar ham incir,
  • Altı su bardağı toz şeker,
  • Yarım limon,
  • Bir miktar tarçın ya da karanfil,
  • Son olarak bir buçuk litre kadar su

Ham incir reçeli nasıl yapılır?


Öncelikle hijyen açısında kurallara uyarak tüm incirleri temiz bir şekilde yıkayalım.
Daha sonra ham incir reçeli yapmak için incirlerin sap kısımlarını teker teker ayıklayalım. Eğer incirlerin boyutu küçükse alt kısımlarından delikler açarak, reçel malzemelerinin incir içerisine iyice işlemesini sağlayın. Tüm incirleri bu işlemlerden geçirdikten sonra bir tencere içerisine su koyun ve suyu kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra suya incirleri ekleyerek tencerenin üstünü kapatın. Bu şekilde en az 10 dakika kadar kaynattıktan sonra incirlerin suyunu süzün.

Şimdiki aşamada, incirlerin üzerine soğuk su ekleyerek biraz bekletin ve tekrar suyu süzüp soğuk su ekleyin. Bu şekilde iyice soğutmuş olacaksınız. İncirlerin tümü tam olarak soğuduktan sonra son olarak suyu süzerek bir incirin tadına bakın. Eğer acı bir tat varsa en az 5 dakika daha kaynatmanız ve soğutmanız gerekecektir.

Bir sonraki aşamada her inciri tek tek sıkarak içerisindeki suyu çıkarın. Daha sonra ise büyük bir tencere içerisine suyu şekeri ve limonu ekleyerek, istediğiniz miktarda tarçın ya da karanfil ekleyin. Bu şekilde malzemeleri 10 dakika kaynatın. Bu süre dolduktan sonra incirlerin tümünü kaynayan şerbet içerisine ekleyin.

İşte artık son aşamadayız. İncirler şeker içerisinde kaynarken bizler de aynı zamanda başında beklemeliyiz. Yaklaşık olarak 50 dakika kadar bir süre sonra reçel suyu üzerinde büyük köpükler çıkmaya başlayacaktır. Bu durumda ocağın altını kapatarak, ağzı kapanabilen cam kavanozlar içerisine reçeli ekleyelim. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. Artık ham incir reçeli hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:36:11
Ham İncir Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ham İncir Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ham İncir Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İncir Nasıl Kurutulur

İncir Nasıl Kurutulur; Besinleri kurutma yöntemi, yüzyıllardır kullanılan ve besinlerin uzun süre saklanmasını sağlayan, mantıklı ve sağlıklı yöntemlerden bi...
Devamını Oku

Zeytinyağlı İncir Kürü

Zeytin Yağlı İncir Kürü, İncir Allah-u Teâlâ'nın Kuranı Kerim de ' Ant olsun o incire ve zeytine ' buyurarak incirin ve zeytinin ne kadar faydalı olduğu konu...
Devamını Oku

Siyah İncir

Siyah incir, bilindiği gibi incirin bir diğer türüdür. İncirin diğer türlerinde olduğu gibi bu türünde de çok büyük faydalar bulunmaktadır. Siyah incir, diğe...
Devamını Oku

Kabızlık İçin İncir Kürü

Kabızlık için incir kürü, incir sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştıran bir besindir. Kabızlık ise genellikle hareketsiz bir yaşam tarzından ya da öğün...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü

İbrahim Saraçoğlu incir kürü, incirinbilinen ve bilinmeyen birçok faydası bulunmaktadır. Her derde iyi gelebilecek faydaları olan incirin, birçok kürü u...
Devamını Oku

İncir Aşısı

İncir Aşısı, İncir ağacı birçok yabani ve kültür alt türleri vardır incirin kültürü Anadolu'da eski dönemlere dayanan kültür meyveleri içinde en eski tarihe ...
Devamını Oku

Kuru İncir Suyu

Kuru incir suyu, insanlarda çok ciddi faydalar gösteren bir maddedir. Özellikle bu faydalarından dolayı günlük hayatta bile birçok doktorun önerdiği maddeler...
Devamını Oku

İncir Ağacının Bakımı

İncir ağacının bakımı, İncir ağacı ekolojik sisteme uyum sağlayan bütün yerlerde yetiştirilebilir. İncir Türkiye'de bütün bölgelerde yetişmekte birlikte, en ...
Devamını Oku

Kuru İncirin Cilde Faydaları

Kuru İncirin Cilde Faydaları, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan ve vazgeçilemeyen nefis lezzetlerden birisi olan kuru incir özellikle cilt için pek çok fay...
Devamını Oku

İncir Ağacı Yaprağı

İncir ağacı yaprağı; doğada yetişen mucize bir bitkidir, incir ağacı yaprağı aynı zamanda yatıştırıcı etkiye de sahiptir. İncirin hem meyvesi hem de y...
Devamını Oku

Gebelik İçin İncir Kürü

Gebelik için incir kürü, gebe kalma konusunda zorluk çeken, yapılan tetkiklerde yumurta sayısı yeterli miktarda olmayan bayanlar için yararlı olabilecek doğa...
Devamını Oku

Dikenli İncir

Dikenli İncir, Hint İnciri, Latince adıyla opuntiaficus-indica, cactaceae (Kaktüsgiller) familyasında sınıflandırılan opuntia cinsinin tipik bir türüdür. Tür...
Devamını Oku

İncir Sineği

İncir Sineği, incir sineğinin diğer adı incir arısıdır. İncir sineği erkek incirlerin dişi incirleri döllemesinde görev yapan polenleri taşıyan s...
Devamını Oku

İncir Kürü

İncir kürü, incir birçok sağlık problemine karşı kullanılabilen, adeta şifa dağıtan meyvelerden biridir. Kurutulma özelliği olan incir, bu özelliğinden ...
Devamını Oku

Hamile Kalmak İçin İncir Kürü

Hamile kalmak için incir kürü, kadınların hamile kalmayı kolaylaştırmak için çeşitli bitkisel kürlerden faydalandığını biliyoruz. Bunların arasından en fayda...
Devamını Oku

İncir Reçelli Kek

İncir Reçelli Kek, evde kendinizin hazırladığı veya hazır olarak aldığınız incir reçeli ile hazırlanacak bu enfes kek tarifini canınız tatlı bir şeyler çekti...
Devamını Oku

İncir Çekirdeği

İncir çekirdeği, İncir, dutgiller familyasına dahil olan ticari açıdan önemli bir yeri olan bir meyve türüdür. İki türe ayrılır. Dişi ve erkek olmak üzere ik...
Devamını Oku

İncir Sütü

İncir sütü; incir, Ege, Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de çokça bulunan bir yemiştir. Ege de incire çoğunlukla yemiş adı verilmektedir. İncir siyah ve be...
Devamını Oku

İncir Diyeti

İncir Diyeti, mevsimine göre taze incir diyeti ya da kuru incir diyeti olarak ayrılır. Yazın son aylarında yetişen inciri herkes dalından toplayamasa bile pa...
Devamını Oku

Hamilelikte İncir

Hamilelikte incir, hamilelikte tüketimi çok faydalı bir meyve olan incirde, A, B, C vitaminlerinin yanında sodyum, potasyum, magnezyum vitaminleri de iç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İncir Nasıl Kurutulur
Zeytinyağlı İncir Kürü
Siyah İncir
Kabızlık İçin İncir Kürü
İbrahim Saraçoğlu İncir Kürü
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024