{ "title": "Zeytinyağı İncir", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Zeytinyagi-Incir-45.jpg", "date": "19.01.2024 00:04:35", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Zeytinyağı incir, hemen her derde deva zeytinyağı ve şifa mı şifa kaynağı incir. Peki bu iki şifa kaynağı birlikte bizim için ne gibi faydalar sağlamaktadır. Zeytinyağı sağlık açısından en faydalı gıda maddelerinin arasında yer alır ve birçok alanda kullanılır. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan zeytinyağı E ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda kalsiyum, demir, sodyum ve potasyum içermektedir. Özellikle saç bakımında, cilt bakımında, sindirim sistemi hastalıklarında, kanseri önlemek için, kalp sağlığını korumak için, kan basıncını düşürücü etkisi bulunduğu için, mide rahatsızlıklarına iyi geldiği ve ağrı giderici etkisi bulunduğu için zeytinyağı mutlaka tüketilmeli. Aslında daha sayılabilecek pek çok şaşırtıcı faydası bulunan zeytinyağı özellikle Ege bölgesinde sıkça tüketilmekte ve o bölgede yaşayan insanlar daha dinç ve sağlıklı olmaktadırlar. Yine sağlık için oldukça değerli bir besin kaynağı olan incirin de birçok hastalığa iyi geldiği ve koruyucu olduğu kanıtlanmıştır. Kış aylarında sıkça tüketilen kuru incir içerdiği yüksek oranda protein, vitamin ve mineraller sayesinde bedenimiz için bir kalkan vazifesi görmekte ve hücreleri yenilemektedir. Grip ve soğuk algınlığından tutunda, kanserli hücrelerin büyümesini engellemede, sindirim sistemi rahatsızlıklarında, cilt güzelliğinde, kemik gelişiminde, kabızlık sorununda, bağışıklığı güçlendirmede, meme kanserinde, kolesterolde, kalp sağlığını korumak için, şeker hastalığında daha birçok hastalıktan korunmak için ve tedavi amaçlı kuru incir tüketilmektedir. Şimdi bu iki sağlık deposu besin kaynaklarının birlikte kullanılması ile ne gibi faydalar sağlanır, buna bakalım.