{ "title": "Yaş İncir Reçeli", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Yas-Incir-Receli-41.jpg", "date": "21.01.2024 13:08:13", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Yaş incir reçeli, günümüzde hemen her meyvenin hatta sebzelerin bile artık reçeli yapılmaktadır. Patlıcan reçeli, kabak reçeli, zeytin reçeli, havuç, kestane, gül, vişne, karpuz kabuğu, limon, çilek, armut, ayva ve aklınıza gelebilecek daha birçok meyveden yapılan reçeller. Yaş incir reçeli de yapılan bu reçellerden biridir. Açıkçası benim en sevdiğim reçellerin de başında geldiğini söyleyebilirim. Kuru incir ile yapılan reçel de çok güzel ve lezzetli oluyor fakat taze incir ile yapılanın hem tadı hem görünüşü hem de aroması daha farklı ve güzel diyebilirim. Daha çok kahvaltı sofralarında tükettiğimiz reçelleri pastalarda, kek ve kurabiye yapımında da değerlendirip farklı lezzetler yaratmamız mümkün. Aynı zamanda sağlığımız açısından da oldukça faydalı olan incir, içerdiği yüksek miktarda lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlık sorununa iyi gelir, vücudu güçlendirir ve enerji verir, bedensel, zihinsel yorgunluğu gidermeye yardımcı olur, halsizliğe, unutkanlığa iyi gelir, boğazı yumuşatarak öksürük sorununa iyi gelir ve boğaz ağrılarını dindirir, kansere karşı koruyucudur, vücuttaki bakteri ve virüslerin çoğalmasına engel olur, soğuk algınlığına ve bronşite iyi gelmektedir. Bu kadar faydalı bir meyvenin reçelini yapmamak olmaz sanırım. Şimdi taze incir reçelinin malzemelerine ve yapımına geçelim.