{ "title": "Tereyağlı İncir Tatlısı", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Tereyagli-Incir-Tatlisi-39.jpg", "date": "21.01.2024 16:18:38", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Tereyağlı İncir Tatlısı, Ülkemizde özellikle Ege Bölgesinde İzmir ve Aydın'da çok yetişen incir tatlı bir meyvedir. Güzel yurdumuzun güzel şehri İzmir'de yetişen incirlerin o güzelim köylü anaların el emeği göz nuru ile yapmış oldukları köy tereyağları ile birleşmesiyle yapılan tereyağlı incir tatlısı inanılmaz bir lezzettir. Bu mükemmel lezzeti özellikle tatlı sevenlerin mutlaka denemeleri gereklidir. Şimdi sizlere tereyağlı incir tatlısı malzemeleri listesini ve tereyağlı incir tatlısının yapılışını anlatacağım.

Tereyağlı incir tatlısı için gerekli malzemeler
Üzeri için
Tereyağlı incir tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağlı incir tatlısı yapmak için hazırlamış olduğumuz kuru incirleri 4 eşit parçaya bölerek yumuşaması için penceremizin içerisinde koyduğumuz süt içerisinde bir saat kadar bekletiriz. Bir saat kadar süt içerisinde bekleyen ve yumuşamış olan incirlerimizi sütün içerisinden alarak büyükçe bir tencerenin içerisine dizeriz tencere içerisine dizmiş olduğumuz incirlerimizin üzerine hazırlamış olduğumuz toz şekerimizi de ilave ederek tencere dibindeki incirlerin üzerleri kapanacak şekilde tenceremize su ilave ederiz ve ocak üzerinde harlı ateş de kaynatırız. Harlın ateşte kaynamaya başlayan incir tatlımızı kısık ateşe alarak tenceremizin kapağını kapatırız ve kısık ateşte kaynamaya alırız. Daha sonra kısık ateş de pişerek yumuşacık olan incirleri servis tabağımıza alırız. Servis tabağımıza almış olduğumuz incirlerimizin üzerine ocakta eritmiş olduğumuz tereyağımız ilave ederiz. Son olarak hazırlamış olduğumuz tereyağlı incir tatlımızın üzerine ince, ince kıydığımız cevizlerimiz ve isteğe bağlı olarak tarçınımızı da ilave ederek sabah kahvaltılarında veya misafirlerimize gönül rahatlığı ile ikram ederiz. İncir tatlımızın servis edilmesindeki püf noktası ılık servis edilmesidir.

Afiyet olsun.
" } ] }