{ "title": "Taze İncir Reçeli Tarifi", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/taze-incir-receli-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 03:44:32", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Taze incir reçeli tarifi, Reçelin Türk mutfağındaki yeri tartışılamaz. Biz tatlıya oldukça düşkün bir millet olarak her meyveden bir reçel çeşidi yapabiliriz. Hatta bazı sebzelerden bile reçel yaptığımız olmuştur. Dilediğimiz meyvenin ister tazesi ister kurusu olsun çok lezzetli reçel çeşitleri hazırlamakta üstümüze yoktur. Örneğin taze kayısı, incir, vişne, şeftali gibi hatta küçük patlıcan taze ceviz ve benzeri birçok meyve ve sebzelerden bunların kurularından reçel yapmaktayız. Bugün ben sizinle bu meyvelerden biri ile hazırlanan taze incir reçelini paylaşmak istiyorum. Üstelik lifli meyvelerden olan taze incir oldukça da faydalıdır. Mucizevi bir meyve olan incirin reçeli de oldukça lezzetli ve pratiktir. Bağınız da bahçenizde incir ağacı varsa eğer hiç kaçırmayın tam olgunlaşmamış mis gibi kokusu üstünde tam çekirdeklenme-den taze incirleri toplayıp mis gibi reçeller yapın. Eğer incir ağacınız yok ise en yakın semt pazarının yolunu tutup en taze incirleri seçin dikkat edin tam olgunlaşmamış olsun yoksa incirleriniz reçelin içerisinde dağılır. Sizlerle paylaştığım taze incir reçeli ve püf noktalarına tamamen uyarak dilerseniz çok lezzetli ve hata oranı olmadan reçel yapabilirsiniz.

Taze incir reçeli tarifi için gerekli malzemeler
Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze incirleri bir güzel yıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Ardından reçeli kaynatacağımız derin bir tencereye taze incirleri koyup üzerine toz şekeri koyuyoruz kapağını kapatıp serin bir yerde yaklaşık bir gün bekletiyoruz. Şeker iyice eriyip sulanınca Tencereyi ateşe koyup kaynatıyoruz. Kaynayan reçelin altını kısıp kaynamaya bırakıyoruz. Reçel kaynar iken köpükleri kaşıkla toplayıp alıyoruz. Reçel kaynarken kaşıkla karıştırmak yerine ince bir oklava kullanmayı tercih etmeliyiz. Özellikle demir kaşık veya kepçe kullanmamız incirlerin dağılmasına neden olacaktır. Kaynayan bakıldığında şerbeti kıvam almış ise reçelden bir kaşık alıp servis tabağına koyuyoruz. Reçel tabakta hemen dağılıyor ise bir miktar daha kaynaması gerekiyor. Reçel ağır ağır dağılıyor ise reçel olmuş demektir. Reçeli ocaktan indirmeden limon veya limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz reçelin içerisine dileğimize göre ıtır otu veya birkaç tutam reyhan atıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Yıkayıp kuruttuğumuz cam kavanoza reçelleri isterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak cam kavanoza doldurup ağzını kapatıyoruz. İçerisine eklediğimiz otları bir müddet sonra alıyoruz yoksa acı olabilir. Hazırladığımız reçeli serin yerde muhafaza edip uzun sürede tüketebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }