{ "title": "Şerbetli İncir Tatlısı", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Serbetli-Incir-Tatlisi-83.jpg", "date": "19.01.2024 02:24:21", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "

Şerbetli İncir Tatlısı, İncirin kek ile buluşması ile ortaya çıkan enfes bir şerbetli tatlı türüdür. Ayrıca şerbetine doğal bir aroma tadı katan Nescafe de şerbetli incir tatlısının lezzetine lezzet katacaktır. Yoğun şerbetin incirli keki bütünü ile sarmasına rağmen üzerine dökülen sütlü muhallebi şerbetli incir tatlısının daha hafif bir tatlı olmasını sağlayarak, yemeklerden sonra gönül rahatlığı ile korkmadan tüketmenizi sağlayacaktır. Özellikle şekere dikkat ettiği için şerbetli tatlıların yanına yaklaşamayan kişiler için şerbetli incir tatlısı bulunmaz olağanüstü bir tatlıdır.

Şerbetli İncir Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Şerbetli İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının öncelikle şerbetini hazır hale getirin. Kek pişene kadar kekin hamur kalmaması için şerbetin soğuması gerekir. Bir tencereye toz şekeri ve suyu koyup şerbet kıvamını alarak pişirin. Daha sonra üzerine Nescafe'yi dökerek soğuması için tezgâhın üzerine alın. Ayrı bir kapta şerbetli incir tatlısının kekini hazırlamak üzere toz şeker ve yumurtaları kırın. Daha sonra köpürüne kadar iyice çırpın. Daha sonra sütü ve unu ekleyerek iyice çırpın. İncirleri önceden iyice yıkayarak üzerinde bulunan nişastadan iyice arındırın. Daha sonra geniş kapaklı bir kaba incirleri koyup üzerine sıcak suyu ekleyerek kapağını örtüp şişmesini bekleyen. Şiştikten sonra küp doğrayın. Ceviz ve incir hariç diğer malzemeleri içine atıp iyice mikserde çırpın. Daha sonra incir ve tarçını dökerek spatula ile karıştırıp yağladığınız ve unladığınız bir borcama dökün. 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbetli İncir Tatlısının Muhallebisi İçin, Öncelikle geniş bir çırpma kabına nişasta, un ve toz şeker harmanlanıp yavaş yavaş süt dökülerek karıştırılır. İyice karıştırmadan ocağa almayın. Yoksa topak topak olur. Daha sonra ısıya dayanıklı bir kaba boşaltarak ocağın üzerine alın ve karıştırın. Kaynamaya başlayınca koyulaşmaya başlayacaktır. Tereyağını dökerek karıştırmaya devam edin. Krema kıvam alınca ocağın altını kısın ve toz krem şantiyi dökün ve mikser yardımı ile krem şanti muhallebi ile iyice bütünleşinceye kadar çırpın.

Şerbetli İncir Tatlısının şerbeti ve keki ılıkken keke dökün. Ancak kekin birkaç yerinden şerbet rahat geçmesi için kürdanla delin. Daha sonra şerbetini dökün. Şerbet iyice çektikten sonra üzerine muhallebiyi dökün. Dilimleyerek servis yapın.
" } ] }