{ "title": "Kuru İncir Tatlısı", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Kuru-Incir-Tatlisi-84.jpg", "date": "21.01.2024 23:16:32", "author": "Beyza Nur Yakar", "article": [ { "article": "Kuru İncir Tatlısı, Türk mutfağında yemek, pasta, kek, börek, tatlı ve tuzlu yiyecekler oldukça fazladır. Türk mutfağı diğer mutfaklar arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Türk mutfağında her ağız lezzetin uygun lezzetler vardır. Mutfağa giren her bayan istediği yiyecekten istediği tarifi yapabilir. Evimize gelen her misafiri güzel ağırlamak için elimizden geleni yaparız ki onlar bizim evimize geldiklerinde memnun olsunlar ve bir daha severek isteyerek evlerimize gelsinler. Sabah kahvaltılarına, öğlen yemeklerinde, akşam yemeklerinde, beş çaylarında evimize misafir çağırırız. Masamızı özenle süsleriz, güzel sunumlar yaparız. Masamızda, çayların yanında olmazsa olmaz tatlılar bulunmaktadır. Bugün sizlere harika bir lezzet olan kuru incir tatlısı tarifi vereceğim. Mutlaka denemeniz gerekiyor.

Kuru incir tatlısı tarifi için gerekli olan malzemeler
Kuru incir tatlısı nasıl yapılır?

Kuru incir tatlımızı yapmak için ilk olarak süt ile incirleri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatıyoruz. Süt ile kaynayan incirleri ocaktan alıp 10 dakika da sütün içinde bekletiyoruz. Sütü süzdükten sonra sütü dökmüyoruz çünkü sonra sütü kullanacağız. İncirlerin çöp kısmını kesip içini parmağımızla açıyoruz. Ceviz, tarçın, toz şekeri bir kâseye alıp karıştırıyoruz. İçini açtığımız incirlerin içine ceviz, tarçın ve toz şeker karışımını koyuyoruz. Son olarak tavaya alıp üzerine süzdüğümüz sütü döküyoruz. 10 dakika ocakta pişiriyoruz. Pişirdikten sonra servis tabağına alıp masanıza indirebilirsiniz.

Kuru incir tatlımızı afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }