{ "title": "Kuru İncir Reçeli", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/kuru-incir-receli(1).jpg", "date": "19.01.2024 14:14:04", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Kuru İncir Reçeli, tarifimize başlamadan önce İncir hakkında biraz bilgi verelim. İncir reçeli sabah kahvaltılarımızın en güzel reçellerinden birisidir. Sabah kahvaltısında yenilen incir reçeli gün boyu enerji verir. İncir halk arasında yemiş olarak da bilinen ılıman iklimlerde yetişen son derece besleyici olmasının yanı sıra hem solunum sistemi hem sindirim sistemi için çok faydalı bir meyvedir. Kutsal kitabımızda tin suresinde adı geçen incir, Ege ve Akdeniz bölgeleri ikliminde yetişen ve bu bölgelerde sevilerek yenilen vazgeçilmez meyvelerindendir. Faydaları oldukça çoktur. Başlıca faydalarından birkaçını yazalım. Taze incir bağırsakları yumuşatır kabızlığa çok faydalıdır, mide tembelliği ve sindirim zorluğuna birebir etkilidir, boğaz ağrılarında, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda göğsü yumuşatır, balgam söktürücü özelliğinden dolayı rahatlama sağlar, enerji deposu gibidir incir vücuda enerji verir hastalık sonrası verdiği enerji ile hastanın bir an önce toparlanmasını sağlar ve ayrıca ayrıca sütü az gelen kadınların yemesi halinde sütü çoğaltıcı etkisi vardır. İncir gerek taze gerekse kuru olarak tüketilebilir her iki durumda da etkisi aynı olacaktır. İncirin Birkaç çeşidi vardır, bunlardan bazıları şöyledir. Bardacık, Osmanlı, Frenk, Hint, yaban, lop ve beyaz incir gibi incir çeşitleri vardır. İncir hakkında bu kadar söz üzerine incir reçeli tarifi vermeden de olmaz elbet.