{ "title": "İncir", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/incir.jpg", "date": "20.01.2024 14:19:38", "author": "Pınar BOZBIYIK", "article": [ { "article": "İncir, Ağaçta yetişen ve ticari değeri oldukça iyi bir meyve olan incirin anavatanı, Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asyadır. İncir ağaçları dişi ve erkek ağaçlardan oluşmaktadır. Dişi ağaçların meyveleri oldukça büyük ve çok fazla olurken erkek ağaçların meyveleri ise küçük ve daha azdır. Besin değeri oldukça yüksek olan incirin %30'u şekerdir. İncir meyvesinden hazırlanan infüzyon kabızlık sorunu yaşayan kişilerde müshil olarak kullanılır ve A, B, C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Dünyada en çok Türkiye'de üretilen bu meyvenin yaprakları ise lapa olarak hazırlanıp yaraları tedavi etmek için kullanılmaktadır. Sağlığa birçok faydası olan ve sayısız tatlıda kullanılan incir, Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilmektedir.

İncirin sağlığa faydaları nelerdir?
Aynı zamanda kuru inciri bal ile sıcak suyun içerisine katılarak tüketildiğinde boğaz ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.

Yaklaşık 65 gram 1 adet incirin besin değerleri nelerdir?

0.5 gram protein, 1.3 miligram C vitamini, 0.1 miligram B6 vitamini, 0.2 miligram B5 vitamini, 22.4 miligram kalsiyum, 0.2 miligram demir, 10.9 miligram magnezyum, 1.49 miligram potasyum, 9 miligram fosfor 0.1 miligram bakır ve 0.1 miligram manganez içmektedir.

" } ] }