{ "title": "İncir Uyutması", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/incir-uyutmasi.jpg", "date": "20.01.2024 05:05:42", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "İncir uyutması, yöresel tatlılarımızdan biridir. Ülkemizde çoğu yörede yapılan ve çeşitli isimlerle anılan bu tatlıyı severek yiyeceğinizi düşünüyoruz. İncir telemesi, incir dondurması gibi isimlerle de bilinir. Tatlılar bildiğiniz gibi şekerle hazırlanır. Ancak incirin kendi tadı nedeniyle şekeri çok kullanmıyorsunuz. Hatta fazla tatlı sevmeyenler hiç kullanmasalar bile olur. İncir uyutması sütle incirin güzel bir buluşmasıdır. Tatlıyı hazırlarken bazı püf noktalarını dikkat ederseniz, ortaya nefis bir lezzet çıkacaktır. Tatlının içindeki incirlerin dişe gelmesi önemli, bu nedenle incirleri ezerken buna dikkat etmelisiniz. Tatlının malzemeleri de oldukça az olduğundan, elinizin altında kuru incir varsa hemen yapmaya başlayabilirsiniz. Üstelik fazla zamanınızı almadan nefis bir tatlı yapacaksınız. Biz tarifin içine 1 yemek kaşığı şeker kullandık. Daha tatlı olmasını arzu ederseniz, içine biraz da pekmez koyabilirsiniz. Pekmez ve incir oldukça yakışan malzemelerdir. Dilerseniz incir uyutması tarifini birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.