{ "title": "İncir Tatlısı Sütlü", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/incir-tatlisi-sutlu.jpg", "date": "19.01.2024 00:52:24", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "İncir Tatlısı Sütlü, İncir, Allah-u Teâlâ'nın yüce kitabı Kuranı Kerimde bahsettiği ve üzerine ant verdiği meyveler arasındadır. İnsan sağlığına bildiğimiz veya bilmediğimiz sayısız faydaları vardır. Bu nedenle, bu çok lezzetli ve şifa deposu meyveyi mümkün olduğunca sofradan eksik etmemeye çalışmalıyız. Size verdiğimiz bu tarif çok lezzetli olduğu kadar şeker içermediği için de her kesin gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir tatlıdır. Örneğin bir hastaya veya lohusa bir kadına rahatlıkla götürebilirsiniz. Kolay gelsin.

İncir Tatlısı Sütlü Malzemeleri
Üzeri için
İncir Tatlısı Sütlü Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükteki tencerenin dibini sudan geçirip sütümüzü içerisine alıyoruz. Ocağın üzerine alıp kaynatıyoruz. İncirlerin saplarını kopartıp küp-küp doğruyoruz. Daha sonra kaynamakta olan sütün içerisine vanilyayı ve incirleri atıp ocağın altını kısıyoruz. Bir süre bu şekilde pişiriyoruz. İncir süte koyu bir kıvam verecektir. Cevizin yarısını tencereye ilave edip bir süre daha kapağı açık vaziyette pişiriyoruz. İncirler yumuşacık bir kıvam aldığı zaman ocaktan alabiliriz. Daha sonra servis edeceğimiz tabağa alıp 15 dakika oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Daha sonra üzerini kalan ceviz içi ve tarçın ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }