{ "title": "İncir Reçelli Kek", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/incir-receli-kek.gif", "date": "19.01.2024 13:08:08", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "İncir Reçelli Kek, evde kendinizin hazırladığı veya hazır olarak aldığınız incir reçeli ile hazırlanacak bu enfes kek tarifini canınız tatlı bir şeyler çektiğinde veya kendinizi şımartmak istediğiniz zamanlarda kolaylıkla hazırlayarak kendinize ve sevdiklerinize mükemmel bir tatlı şöleni sunabilirsiniz. İncirin şahane aroması ve şahane lezzeti eşliğinde hazırlanan incir reçelli keki bir fincan çay eşliğinde, özel günlerde veya enfes bir atıştırmalık olarak hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

İncir Reçelli Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
İncir Reçelli Kek Nasıl Yapılır?

İncir reçelli kek hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımıza 3 adet oda ısında bekletilmiş yumurtaları kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine 2 çay bardağı toz şekeri ilave ederek bir mikser yardımıyla 4-5 dakika kadar karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Köpük köpük olan şeker ve yumurtaların üzerine 1 su bardağından yaklaşık olarak 2 parmak eksik su ve sıvıyağı ekleyip karışımı bir iki kez çırpalım. Daha sonra üzerine 1 çay bardağı incir reçelini ekleyerek tekrar birkaç kez çırparak üzerine azar azar elenmiş un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karışım akışkan normal kek hamuru kıvamına gelene kadar çırparak incir reçelli kek hamurumuzu hazır hale getirelim.

Daha sonra karıştırma kabımızı tezgâhımızın üzerine 2-3 kez vurarak kek hamuru içinde kalan hava kabarcıklarının kaybolmasına yardımcı olalım. Kekimizi pişireceğimiz kek kalıbını güzelce yağlayarak kalıba kek hamurunu dökerek kalıbın dört bir yanına eşit dağılacak şekilde yayılmasını sağlayalım. Ardından incir reçelli kek hamurumuzu 180 derecede önceden ısıttığımız fırına vererek pişmeye bırakalım. Kek kabararak kalıbın boyuna çıkıncaya kadarda kekin sönmemesi için fırının kapağını kesinlikle açmamaya dikkat ederek kekimizi pişirmeye devam edelim. İncir reçelli keki yaklaşık olarak 35- 40 dakika kadar pişirdikten sonra fırının kapağını açarak kızararak pişen kekin üzerine bir bıçak veya kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra şayet batırılan cisme hamur yapışmışsa kekimiz pişmiş demektir. Pişen keki fırından çıkartarak üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatarak 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerini süslemek için yeteri kadar pudra şekeri ve Hindistan cevizi ile süsleyip dilimledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }