{ "title": "İncir Nasıl Kurutulur", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/incir-nasil-kurutulur.jpg", "date": "21.01.2024 14:00:51", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "İncir Nasıl Kurutulur; Besinleri kurutma yöntemi, yüzyıllardır kullanılan ve besinlerin uzun süre saklanmasını sağlayan, mantıklı ve sağlıklı yöntemlerden biridir. Kurutma yöntemiyle, meyve ve sebzelerdeki su oranı, %90'lardan %15'e kadar düşürülür. Böylece bakterilerin yaşaması için elverişli olan, bol sulu besin ortamı engellenmiş olur. Besin içeriği ile tam bir şifa kaynağı olan incir, en çok kurutulması tercih edilen meyveler arasında yer alır. Bu şekilde yazın daha çok taze olarak tüketilen incir, kurutularak yılın diğer mevsimlerinde de rahatlıkla tüketilebilir.

İncir kurutulduğu zaman, besin değerlerini büyük oranda korumuş olur. Protein, vitamin ve çeşitli mineraller açısından oldukça değerli bir besin olan incir tüketildiği zaman, bağışıklık sistemini güçlendirip, vücutta hastalıklara karşı bir kalkan etkisi oluşturur. Kuru incirin genellikle, gribin önlenmesinde etkisi fazladır. Bunun yanı sıra sindirim sistemini düzenleyici özelliği de bulunan kuru incir, içerdiği yüksek lif oranıyla da kolesterolün dolaşım sistemine karışmadan vücudu terk etmesini sağlar.

İncirin içermiş olduğu kalsiyum ve fosfor mineralleri de kemik gelişimi için oldukça etkilidir. Ayrıca incirdeki benzaldehit adı verilen bir maddenin, kanser hücrelerinin büyümesini önlediği bilinmektedir. Günlük 100 gram kuru incir, birçok vitamin ihtiyacını karşılar. İncir direkt olarak güneşte, güneş kolektörü sistemlerinde ya da elektrikli meyve ve sebze kurutma makinelerinde kurutulabilir. Güneşte kurutma yöntemi en çok kullanılan ve tavsiye edilen yöntemdir.

İncir kurutma aşamaları nelerdir?
" } ] }