{ "title": "İncir Muhallebisi", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Incir-Muhallebisi-62.jpg", "date": "20.01.2024 09:29:14", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "İncir muhallebisi, kuru incirle yapılan harika bir tatlıdır. Özellikle sağlıklı beslenmek isteyen ve asla tatlı yemekten vazgeçemeyenler için çok iyi bir alternatiftir. İncir muhallebisi iki farklı şekilde yapılmaktadır. Eğer fazla şeker almak ve karbonhidrattan uzak durmak istiyorsanız incir muhallebisini mutlaka denemelisiniz. Oldukça basit olan bu yöntemde kuru incir doğrayın ve üzerine biraz kaynar süt dökerek çatal yardımıyla ezin. Sonra kalan kaynar sütü de ilave ederek yoğurt mayalar gibi üzerini örtüp bir gece bekletin. Bu incir tatlısı özellikle bronşit, öksürük gibi hastalıklarda şifa kaynağıdır. Diğer incir muhallebisi çeşidi ise nişasta ve un kullanılarak yapılmakta olup görüntü olarak göze daha fazla hitap etmektedir. Kuplara yapacağınız bu sütlü tatlı daha çok yaz ve Ramazan aylarında oldukça sevilerek tüketilebilecek bir lezzettir. Eğer çocuklara bu faydalı besin maddesini yedirmekte zorlanıyorsanız bu tatlı tarifi ile işiniz daha da kolaylaşabilir.

İncir muhallebisi yapımı için gerekli malzemeler
İncir Muhallebisi Nasıl Yapılır?

İncir muhallebisinin yapımı son derece pratiktir. Öncelikle kuru incirleri yıkayın ve küp şeklinde minik minik doğrayın. İncir şıralı olduğu için doğrama esnasında zorluk yaşayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey bıçağı arada bir ıslatmaktır. Kuru inciri doğradıktan sonra muhallebinin yapımına geçebilirsiniz. Bunun için derin bir tencerenin içerisine un ile nişastayı boşaltın ve üzerine soğuk sütün bir kısmını ilave edin. Eğer sütü ilk etapta az koyarsanız un ve nişastanın daha kolay açılmasını sağlamış olursunuz. Daha sonra kalan süt ile toz şekeri de ekleyerek ocağa alın. Muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebi kaynadıktan sonra katı maddelerin kokusu gitsin diye yaklaşık 10 dakika daha içerisine kuru incirleri de ekleyerek kaynatın. Muhallebi piştikten sonra ocaktan indirin ve içerisine tereyağı ile vanilyayı atıp karıştırın. İncir muhallebisi hazır. İncir muhallebisini kuplara boşaltın ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Üzerine ceviz ya da toz fıstık serperek soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

" } ] }