{ "title": "İncir Marmelatı", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Incir-Marmelati-63.jpg", "date": "21.01.2024 07:59:29", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
İncir marmelatı, taze incir ile yapılabileceği gibi kuru incir ile de yapılabilir. İncir yazın sadece birkaç hafta reyonlarda bulabildiğimiz sezonu oldukça çabuk biten bir meyvedir. İncir özellikle metabolizma ile ilgili sorun yaşayanlar açısından en iyi doğal ilaçlardan bir tanesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmesi gereken incir bol miktarda şeker içerdiğinden kalori açısından biraz tehlikelidir. Bu nedenle incir tüketiminde kilo sorunu olanların daha hassas davranması gerekmektedir. Yaş incir en hassas meyvelerden bir tanesidir. Bazen marketten alıp eve gelinceye kadar yaklaşık olarak yarısının ezildiğine pek çoğumuz şahit olmuşuzdur. İşte böyle zamanlarda sakın ziyan olan incirleri atmayın. Zaten az sürede tüketebildiğimizden bu incirleri hemen reçel veya marmelata dönüştürerek uzun zaman tüketme şansına sahip olabilirsiniz. İncir marmelatının yapımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Son yıllarda incirin ham haliyle de incir reçeli gibi tatlıların yapımına ağırlık verildiği gözlemlenmektedir.

İncir marmelatı için gerekli malzemeler
İncir marmelatı nasıl yapılır?

İncir marmelatının yapımı çok kolaydır. Bunun için ilk yapılması gereken şey temizlenen taze incirlerin kabuklarının soyulmasıdır. İncirlerin kabuklarını soyduktan sonra meyvelerin büyüklüğü ve arzunuza göre iki veya daha fazla parçaya bölün. Yalnız incir çabuk zedelenen bir meyve olduğundan doğrama işlemi sırasında ezmemeye özen gösterin. Doğranan incirleri tabanı düz ve yayvan olan bir tencereye tek sıra halinde dizin. Meyvelerin üzerine toz şeker, karanfil ve soğuk suyu ilave ederek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu arada incir marmelatının çok dağılarak karışık görünmesini istemiyorsanız sakın karıştırmayın. Arada bir tencereyi sağa sola hareket ettirerek daha nazik şekilde karışmasını sağlayın. Marmelatı taze incirler dağılmaya başlayıncaya kadar pişirin. Pişme aşamasına yaklaştığında ise içerisine limon tuzunu ilave ederek 2-3 dakika daha kaynatıp incir marmelatını ocağın üzerinden indirin. İncir marmelatınız hazır. Eğer incir marmelatını kış mevsiminde tüketmek için yapıyorsanız kaynar haldeyken kavanoza doldurarak ağızlarını sıkıca kapatmayı unutmayın. Kapakların iyi tutması için mutlaka kavanozun ters çevrilerek yaklaşık bir gece bu vaziyette bekletilmesi gerekmektedir. Şimdiden herkese afiyet olsun.

" } ] }