{ "title": "İncir Dolması", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Incir-Dolmasi-18.jpg", "date": "19.01.2024 00:23:43", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "İncir dolması, son derece lezzetli ve kalorisi yüksek bir tariftir. Kuru incirle iç cevizin buluştuğu sevilen bir tatlıdır. Yazın taze olarak tükettiğiniz incirleri kış geldiğinde böyle incir dolması şeklinde tatlı olarak tüketmenizi öneririz. Şeker oranı yüksek olsa da şuruplu tatlılardan daha sağlıklı olur. Ramazanda, ani gelen konuklarınız için iyi bir tercih olur. Tarifimizde kuru incirleri ıslatmak yerine su yerine sütte kullanabilirsiniz. Bu sizin tercihiniz. Hatta sütü kullandıktan sonra dökmeyin. Bunu kek yaparken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kaymak yerine de krem şanti kullanabilirsiniz. İncir dolması aslında çok kolay hazırlanan bir tarif. Sadece incirlerin bekleme süresi sizi oyalayacak. Onun dışında tatlınızı hemen hazırlayabilirsiniz. İsterseniz hemen işe girişelim. Kuru incirlerin bir süre suda bekleyerek kabarması gerekiyor. Hepinize kolay gelsin.

İncir dolması nasıl yapılır?
İncir dolması nasıl yapılır?

Öncelikle kuru incirleri dolma yapmaya hazır hale getirmemiz gerekir. Bu nedenle ılık suyun içinde kuru incirleri iyice yıkalım. Bu esnada incirlerin üzerindeki pudranın temizlenmesini de sağlarız. Daha sonra kuru incirleri ılık suyun içinde en az 1 saat bekletin. Kuru incirler suyun içinde iyice kabaracaktır. Suyun içinden çıkardığınız incirlerin üstlerini açarak, içine iri dövülmüş cevizle doldurun. Bunları bir tencerenin içine dizin. Mümkünse çok derin olmayan bir tencere olsun. Üzerine 1 su bardağı suyla karıştırdığınız ve erittiğiniz şekeri dökün. Sıvı yağı da tencereye gezdirin. Bunu kısık ateşin üzerinde incirler suyunu çekene kadar pişirin. Servis sırasında incir dolması üzerine biraz kaymak ve ceviz koyarak ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }