{ "title": "İncir Çekirdeği", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/inicir-cekirdegi.gif", "date": "19.01.2024 01:13:55", "author": "Kadriye CAZ", "article": [ { "article": "İncir çekirdeği, İncir, dutgiller familyasına dahil olan ticari açıdan önemli bir yeri olan bir meyve türüdür. İki türe ayrılır. Dişi ve erkek olmak üzere ikiye ayrılır. Dişi ve erkek olarak nitelendirmemiz organları olduğu için değildir. Dişi ağaçların meyvesi büyük ve daha fazla olur. Erkek ağaçlar ise ufak ve azdır dişi ağaçların meyvesi gibi yenilebilir değildir. Faydalı bir bitkidir. A, B, C, vitaminini içerir. %40 yakın şeker içerir. İncirin yapraklarındaki süt, 'incir sütü' olarak bilinir. Halk arasında yaygın olan siğillere karşı yararlı olduğu bilinir. Taze yaprakları ise yaralara karşı karşı tedavide kullanılır. Dünyada en çok incir üreten ülke Türkiye'dir. Yaz aylarında mevsimlik işçilerin büyük geçim kaynağı olarak bilinir. İnciri çeşitli yerlerde kullanırız. Gıda sektöründe, sağlık sektöründe önemi fazladır.

İncir çekirdeği, İncir çekirdeği, sağlık açısından çok yararlıdır. İncir çekirdeğinden yağ elde edilir. Son zamanlarda popüler olan incir çekirdeği ve yağı omega 3 içerir. İçerdiği omega 3 ile balığı bile geride bırakır. Aynı zamanda incir çekirdeği D vitaminini içerir. Yarım çay bardağına su koyup incir çekirdeklerini içinde 4 güne yakın bekletin o su katılaşacaktır ve bunu birçok yerde kullanabilirsiniz.

İncir çekirdeğinin ve yağının faydalarını şöyle bir sıralayalım
" } ] }