{ "title": "Hamilelikte Kuru İncir", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/Hamilelikte-Kuru-Incir-59.jpg", "date": "21.01.2024 02:22:36", "author": "Kadriye yılmaz", "article": [ { "article": "Hamilelikte Kuru İncir, İncir, Batı Asya ve Orta Doğuda yetişen bir bitkidir. Sağlıklı beslenmenin doğal yiyeceklerden geldiği her geçen gün daha da önem kazandığı bilinmektedir. Kuru incir kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt bakımından önemli yere sahip iken; enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin bakımından ikinci sırada yerini almaktadır. Mineral madde ve özellikle demir içeriğinin fazla olması sebebiyle hamileler ve küçük çocuklara iyi geldiği bilinmektedir. Protein ve mineral deposu olduğundan hamilelerin ilk aylarında günlük olarak tüketilmesi anne ve çocuk için son derece önemlidir. Vücudun yapı taşlarını oluşturan bazı maddeler kuru incirde bulunmaktadır. Örneğin; 100 gram kuru incirde %17 kalsiyum, %30 demir ve magnezyum, %20 fosfat, %5 B1 vitamini ve %4 B2 vitamin bulunmaktadır.

Hamilelikte Kuru incir Faydaları Nelerdir?
Not: Bazı gebelerde kuru incir kullanımı alerjik reaksiyona sebep olabilir. Ayrıca; Hamilelikte çok miktarda incir tüketmek kan şekerini düşürür bu da gebelerde hipoglisemiğine neden olacaktır.
" } ] }