Hamilelikte incir, hamilelikte tüketimi çok faydalı bir meyve olan incirde, A, B, C vitaminlerinin yanında sodyum, potasyum, magnezyum vitaminleri de içerir ve demir bakımından da oldukça zengin bir meyvedir. Vücuda enerji vererek zihin yorgunluğunu gidermektedir. Kemik sağlığı içinde çok faydalıdır. İncir potasyum içerdiği için hamilelik döneminde tansiyonu dengede tutmaya yardımcı olur. Hamilelikte anne adayının sindirimi yavaşlayacağı için incir yüksek lif oranı sayesinde sindirimi rahatlatıp kolaylaştırır. Dolayısıyla hamilelikte incir tüketimi sindirim sistemini oldukça hızlandırır. B6 vitamini içeren incir hamilelikte tüketildiğinde mide bulantılarının minimum seviyeye inmesine yardımcı olur. Hamilelik döneminde incir tüketimi özellikle diyabetli hamilelerde incirin kan şekeri düzeyini dengeleyerek insülin ihtiyacını azaltması bakımından oldukça önemlidir. Hamilelik döneminde zorunlu olmadıkça ilaç kullanılmaması gerektiği için hamilelikte incir tüketerek bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyip, hastalıklara karşı çok dirençli olunabilir. Bunun yanında fetusun gelişimi için önemli olan Omega 3 vitamini incirde bulunduğu için hamilelikte yenmesi çok önemli olan bir meyvedir.
Hamilelikte incir tüketmenin faydası
Herhangi bir meyve veya sebzeden daha yüksek genel mineral değeri var İncirin. Bunlar sağlıklı bir hamilelik için kalsiyum, demir, potasyum ve çinko gibi temel mineralerdir bu mineraleri tüketmek hamileliğin sağlıklı atlatılmasına yardımcı olacaktır.
İncirin yüksek potasyum içeriği vardır, bu sebeple kan basıncı, hipertansiyon ve preeklampsi gibi tehlikeli bir hamilelik durumunda incir bu tür tehlikeleri kontrol altına almaya yardımcı olacaktır.
İncir mineral içeriği bakımından anne sütüne benzetilmektedir bu sebeple tüketildiğinde bebeğin gelişimi için önemli bir yere sahiptir
İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve rahatlatır
Halsizliğe ve unutkanlığa çok iyi gelir
Öksürük ve boğaz ağrıları için faydalıdır
Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı direnci maksimum seviyeye yükseltir
Kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için çok faydalıdır
Anında enerji sağladığı ve karına girecek olan krampları engellediği için gebe olan kadınları için oldukça faydalı bir besindir
İncir mineraler bakımdan çok zengin olduğu için gebelik döneminde tüketilmesi bebeğin kemik ve kas gelişimi için çok faydalıdır
Hamilelikte incir tüketmenin zararları nelerdir?
Hamilelikte çok miktarda incir yemek, kan şekeri düzeylerini düşürür ve gebelik hipoglisemiğine sebep olabilir.
Bazı gebelerde incir tüketimi, alerjik reaksiyonlara sebep oluşturabilir
Aşırı incir tüketmek, incirin içerisindeki prosalenden dolayı fotodermatite sebep olabilir