{ "title": "Ham İncir Reçeli", "image": "https://www.incir.gen.tr/images/ham-incir-receli(1).jpg", "date": "19.01.2024 18:36:11", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Ham incir reçeli, diğer incir reçelleri gibi incirin olgun halinden yapılmaz. Bu reçel, oldukça farklı bir reçel türüdür. Bu nedenle yapılışı da diğer reçellere göre biraz daha zahmetli olacaktır. Ham incir reçeli, çok eski zamanlardan beri yapılan bir reçel türü olduğu için günümüzde Anadolu'nun tümünde yapılan bir lezzet haline gelmiştir. İnsanlar genellikle bu reçeli, mevsiminde yaparak diğer mevsimlere saklarlar. Tabi ki bu reçel yapıldıktan hemen sonra da tüketilebilir. Ham incir reçeli için tam olgunlaşmamış incirlere ihtiyaç duyacaksınız. Aslında bu incir reçeli için kullanılan özel bir incir türü vardır. Bu incir türü yapısı itibari ile olgunlaşmadan çürür. İşte bu incirlerden yapılan ham incir reçeli, lezzeti nedeniyle birçok insanın en sevdiği reçel türlerinden biri olmuştur. Ham incir reçeli normalde soyulmadan yapılmaktadır. Fakat bazı insanlar incirlerin kabuğunu soyarak sadece incirlerin iç kısmı ile reçel yaparlar. Lezzet açısından kabuğu soyulmamış incir reçeli daha önce geldiği için bizlerde yapacağımız incir reçelinin kabuklu olanını yapacağız. Ham incir reçeli, yapıldıktan sonra kesinlikle soğutulduktan sonra tüketilmelidir. Aksi durumlarda beklediğiniz lezzeti alamayabilirsiniz. Çünkü bu incir reçeli sıcakken lezzetini tam olarak veremeyebilir.